Advert
Advert
Advert

ANITKABİR’DE ATATÜRK’ E HAKARET EDEN S.İ. GÖZALTINA ALINDI

Anıtkabir'in önünde Atatürk'e hakaret ettiği videoyu internette paylaşan Safiye İnci, sosyal medyada infiale neden oldu.

 ANITKABİR’DE ATATÜRK’ E HAKARET EDEN S.İ. GÖZALTINA ALINDI
Bu içerik 2327 kez okundu.
Advert

 

  Anıtkabir'in önünde Atatürk'e hakaret ettiği videoyu internette paylaşan Safiye İnci, sosyal medyada infiale neden oldu. Videonun yayınlamasından sonra binlerce kişi Safiye İnci'yi protesto ederek tutuklanmasını istedi. Konuyla ilgili Ankara’nın Zonguldaklı Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın talimatıyla şüpheli kadının yakalanması için çalışma başlatıldı.

  Safiye İnci, Anıtkabir ziyareti sırasında çektiği videoda sosyal medyada infial yarattı Videoda Anıtkabir'e geldiği için çok utandığını söyleyen İnci şu sözleri sarf ediyor: "Geldiğim için çok utanıyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk’ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye’yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip’i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk Tayyip’in … olamaz."

  ÖZÜR DİLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

  Atatürk'e hakaret edilen videonun tepki toplamasının ardından İnci'nin özür dilediği iddia edildi. Yüzünün gözükmediği videoda İnci olduğu iddia edilen kişi, Atatürk'e saygı duyduğunu ancak Atatürk'ün kendi düşüncelerine saygı duymadığı için sinirlendiğini ve videoyu çektiğini söyledi.

  ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

  Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli kadının yakalanması için çalışma başlatıldığını bildirdi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara C.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

GÖZALTINA ALINDI

Hakkında soruşturma başlatılan Safiye İnci, Ankara Yenimahalle'deki ikametgahında göaltına alındı. İnce ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla iligli yapılan açıklama şöyle:

" Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiğine dair video görüntüsü sosyal medyada yer alan şüpheli şahıs yürütülen tahkikata müteakip Ankara Demetevler'de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs emniyet müdürlüğünde alınacak ifadesinin akabinde adliyeye sevk edilecektir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET