Advert
Advert
Advert

ÜCRETSİZ KANO KURSU BAŞLADI

Çaycuma Belediyesi bir ilke daha imza attı. Filyos Irmağı’nın kenarında oluşan gölette ücretsiz kano kursu verme başladı.

ÜCRETSİZ KANO KURSU BAŞLADI
Bu içerik 1756 kez okundu.
Advert

 

 Çaycuma Belediyesi bir ilke daha imza attı. Filyos Irmağı’nın kenarında oluşan gölette ücretsiz kano kursu vermeye başladı. Başkan Kantarcı: “Çaycuma su sporlarındaki başarısıyla da adını duyuracak.” Çaycuma Belediyesi, Filyos Irmağı’nın sedde içine alınmasıyla elde edilen alanda oluşan doğal gölet, yapılan düzenlemelerle adım adım su sporları merkezi olmaya doğru ilerliyor. 3 deniz bisikleti ve 2’si çift, 7’si tek kişilik olmak üzere toplam 9 kano bulunan ve vatandaşların güneşlenebilmesi için şezlonglar da konulangölete henüz düzenlemeler devam ettiği halde vatandaşlardan büyük ilgi gösteriyor. Havanın açık olduğu günler de vatandaşların uğrak yeri olan gölette, bu yıl,ilk kez ücretsiz Kano Temel Eğitim Kursudaaçıldı. Çaycuma Belediyesi ile Çaycuma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan kursa ilgili kişiler başvurdu. Kano Antrenörlük belgesi sahibi, aynı zamanda Çaycuma Belediyesi Sportif Faaliyet Sorumlusu Yücel Korkmaz gözetiminde 1 Ağustos’ta başlayan kurs 15 Ağustos’ta sona erecek. Kursiyerlere, önce karada kanoya binme -inme, otuma ve kürek çekmeyle ilgili bilgiler aktarıldıktan sonra suda uygulamalı eğitim veriliyor.  Kursun sonunda kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

 KORKMAZ: “GENÇLERİ GÖLETE BEKLİYORUZ”

 Çaycuma Belediyesi Sportif Faaliyet Sorumlusu Yücel Korkmaz, yaz tatilinde öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmek için kano kursu açtıklarını belirterek, “Bu kursta gönüllü öğrencilerimiz kano sporunu öğreniyorlar. Nasıl kürek çekilir, nasıl kanoya binilir, suyla nasıl hareket edilir gibi dersler görüyorlar. Tüm Çaycuma halkını deniz ve su sporları yapmak içingöletebekliyorum. Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı buraya bekliyorum” dedi.Kursa katılan 11 yaşındaki Ecrin Arslan ise kano sporunu çok sevdiği için kursa katıldığını belirterek, “Bu sporu yaparken eğleniyorum. Arkadaşlarımı da bu sporu yapmalarınıtavsiye ediyorum. Ailemin desteğiyle kursa katılıyorum. Tatilde boş zamanımı değerlendiriyorum” diye konuştu.

 KANTARCI: “DÜNYA ÇAPINDA SPORCULARIN YETİŞTİĞİ BİR MERKEZ OLACAĞIZ”

 Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Fİlyos Irmağı’nın kenarında oluşturmaya başladığımız yaşam alanı adım ilerliyor. Peyzaj çalışmamızda oldukça yol aldık. Alanın bir bölümünün şekli yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu arada gölet ve çevresinde ki düzenlemelerimiz de devam ediyor. Geçen yıl vatandaşlarımıza kano ve deniz bisikleti ile spor yapma imkânı sunmuştuk. Şimdi de kano kurslarına başladık. Su sporlarına ilgi duyan ya da alternatif spor dallarından birinde kendini geliştirmek isteyen her yaştan vatandaşımızın katıldığı bu kursları artırarak sürdüreceğiz. Filyos Irmağı ile barıştırdığımız Çaycuma’yı su sporlarının da etkin bir şekilde yapıldığı, ülke hatta dünya çapında sporcuların yetiştiği bir merkez haline getireceğiz. Attığımız belki çok mütevazı bir adım. Ama halen inşaatı süren yarı olimpik yüzme havuzumuz da devreye girdiğinde Çaycuma su sporları açısından gerçek anlamda bir merkez olacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN