Advert
Advert
Advert

YAZAR AKKAYA, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Hemşerimiz, yazar Ahmet Yaşar Akaya gazetemizi ziyaret etti. İstanbul’da yaşayan hemşerimiz-yazar, eğitimci Ahmet Yaşar Akkaya bayramını ve yaz tatilini geçirmek için geldiği Devrek’te bir dizi ziyaretlerde bulundu

YAZAR AKKAYA, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Bu içerik 2794 kez okundu.
Advert

    Hemşerimiz, yazar Ahmet Yaşar Akaya gazetemizi ziyaret etti.

    İstanbul’da yaşayan hemşerimiz-yazar, eğitimci Ahmet Yaşar Akkaya bayramını ve yaz tatilini geçirmek için geldiği Devrek’te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu çerçevede gazetemizi de ziyaret eden Akkaya, gazetemiz sahibi, yazar-şair ve derlemeci İbrahim Tığ’ı büromuzda ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. İstanbul Zonguldaklılar Federasyonu  (ZONDEF) Devrek Temsilcisi Ahmet Akdemir’in de katıldığı ziyarette Devrek’in gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

    Devrek’in kültür ve sanatında İbrahim Tığ’ın büyük bir emeği ve çabası olduğunu vurgulayan Akkaya, toplumların kültür ve sanatlarına sahip çıkarak ilerleyebileceğini, söyledi.

    Akkaya, “Devrek 10 yıl önce ne idiyse şimdi de o. Bir adım ileri gitmemiş. Bilakis daha da kötüye gidiyor. Devrek’e sahip çıkılması gerekiyor. Köyler, şehir işsizlik nedeniyle büyük ölçüde göç vermiş, vermeye de devam ediyor. Bu kötü gidişe elbirliğiyle dur demenin zamanı gelmiş de geçiyor bile.”diye konuştu.

    Devrek’te kültür ve sanat alanında güzel gelişmeler olduğuna da değinen Akkaya, “Kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkılması yönünde önemli çalışmaların yapıldığını yakından takip ediyorum. Devrek’te, ROSAK bünyesindeki Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu üyeleri yok olan türkülerimizi, kültürümüzü yeniden günyüzüne çıkarıyor. Toplumların aynası kültürleridir. Bu amaçla yaptıkları çalışmalardan dolayı bu kurul üyelerini yürekten kutluyorum.”dedi.

    İbrahim tığ da Devrek’te önemli şahsiyetler çıktığını bunlardan birisinin de Ahmet Yaşar Akkaya olduğunu belirterek, “Hemşerilerimizin güzel başarılarıyla övünüyoruz” diye konuştu. Tığ, ziyaretleri nedeniyle Akkaya ve Akdemir’e de teşekkür etti.

    Ahmet Yaşar Akkaya kimdir?

    1 Kasım 1975’te Devrek’te doğdu. İlk ve orta öğretimi burada tamamladı.

1999 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi  Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalında Master eğitimini yüksek derece ile bitirdi.  Master çalışmasında, “DP’nin Azınlık Politikası  1950-1960” isimli tezini başarı ile savundu.

    Türkiye Cumhuriyeti  döneminde Menderes, azınlıklar ve darbeler üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. Birçok ulusal kanal, gazete ve dergilerde yakın tarih üzerine röportaj ve yazıları yayınlandı. En son TRT-1’de  Reis-i Cumhur “ Celal Bayar” isimli belgesel çalışmasında yer aldı.

    Akkaya’nın; Menderes Ve Azınlıklar, Türk Demokrasisine İnen Balyoz, 12 Mart Muhtırası, Türkiye'de Darbeler ve Azınlıklar, kışkırtan Tapeler adlı yayınlanmış eserleri bulunuyor. Yazar aylık Elalem Life Magazin Dergisi’nde yazıları yayınlanmaktadır. Akkaya evli ve bir çocuk babası.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU