Advert
Advert
Advert

ALMAN FUTBOL MÜZESİ’NDE ÖZİL İMZASI

 ALMAN FUTBOL MÜZESİ’NDE ÖZİL İMZASI
Bu içerik 2603 kez okundu.
Advert

 

   Oktay Tığ/ Almanya

    Almanya'nın Dortmund şehrinde 2015 yılında hizmete açılan, Alman Futbol Müzesi'ni (DFB Museum) Devrekli hemşehrimiz dünyaca ünlü Mesut Özil'in imzası yer alıyor.

Alman futbol tarihinde yolculuk

    Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti ( NRW )'ye bağlı Dortmund şehir merkezinde yer alan Alman futbol tarihinin sergilendiği müze 36 milyon Euro'ya mal oldu. 17.5 milyon Euro'su Dünya Şampiyonası turnuvaları ve sponsorlardan karşılandı. Müzenin, 18.5 milyon Euroyu ise Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti verdi. Müzede 1990'da Roma'daki Dünya Kupası finalinden orijinal peanltı noktası, Alman futbolunda önemli maçların gol sahneleri gibi hem dünya hem de Alman futbolunun tarihinden kareler ve objeler yer alıyor.

Özil, imzası

     Müze önünde yer alan taş sütunlarda ise Alman futbol tarihine damga vurmuş isimlerin de imzası ve sözleri yer alıyor. Bunlardan birisi de, Almanya doğumlu dünyaca ünlü Devrekli hemşehrimiz Mesut Özil. Hemşehrimizin taş sütundaki yazısını görünce Bölge Haber Gazetesi olarak hemen resimlendirdim. Müze önündeki taş sütüunlardaki Özil imzalı yazı ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor. Son günlerde her ne kadar bazı '' Irkçı '' gruplar tarafından yıpratılmaya çalışılsada, Özil hala Almanya'da büyük bir marka. Özillikle, Almanya'da futbol alt yapısında yetişen Türk kökenli gençler için vazgeçilmez bir idol.

Dünyanın her yerinden ziyaretçisi var

     Alman Futbol Müzesi 2015 yılında hizmete açıldı. Müzeye, dünyanın her köşesinden futbol severler gelip ziyaret ediyor. Burada sadece futbol değil aynı zamanda bu spor dalı ile ilgili sosyo-politik konular da yer buluyor. Örneğin ziyaretçiler, neden 1989’da Avrupa Şampiyonu olan kadın futbolcuların sadece bir kahve servisi ile onurlandırıldığı hakkında bilgi edinebiliyor. DFB müzesi tren istasyonun hemen yanında bulunuyor. Müzede modern futbolun yanı sıra Alman spor tarihini anlatan sergiler de yer alıyor. Müzede sergilenen objeler hem Almanca hem de İngilizce açıklamalarla ziyaretçilere tanıtılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET