Advert
Advert
Advert

TURPCU: ZONGULDAK`A BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY, DAHA FAZLA YATIRIM GEREKMEKTEDİR.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Zonguldak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TURPCU: ZONGULDAK`A BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY, DAHA FAZLA YATIRIM GEREKMEKTEDİR.
Bu içerik 1614 kez okundu.
Advert

Turpcu`nun açıklamaları şöyle:

   “AB ile birlikte Ulaştırma Operasyonel Programı kapsamında yapımı gerçekleştirilen Irmak- Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi’nin `Zonguldak-Karabük` kısmının hizmete alınma töreni için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Zonguldak’a geliyor. Tarafıma göndermiş oldukları davetiye nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum, ancak Parti görevim nedeniyle denetmeni olduğum Balıkesir`de bulunduğum için bu davete katılamıyorum. Bakanların Zonguldak`a gelişi sorunları görmek açısından önemlidir, Sayın Bakan`a hoşgeldiniz diyorum. Biz Zonguldak’a yapılacak her türlü yatırımı, şehrimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı yapacak her türlü çalışmayı önemsiyoruz. Bu konularda kendilerine elimizden gelen her türlü desteği vermeye de hazırız.

   Demiryolu projelerini, ülkemizin ulaştırma alanında gelişmesi için çok önemsiyoruz ve destekliyoruz.  AKP`nin bu yönde bir çabası olduğunu görüyoruz, önceki sağ iktidarların bu yönde hiç bir çaba sarfetmediğine de şahidiz. 

   Ancak, bugün yapılacak açılış töreninin sadece bir iyileştirmeye ilişkin olduğunu, tünel kesitlerinin dahi değişmediğini ortaya koymamız gerekiyor. Hükümet Cumhuriyetin ilk yıllarından feyz almalı, gelişmiş ülkelerin tercihi olan demiryolu ağlarının gücünü daha fazla ortaya koymalıdır. 1923-1950 yılları arasında yapılan 3.764 km demiryolunu 2002-2014 yılları arasında yapılan 1.759 km ile kıyaslandığımızda, rakamlar demiryollarında  iktidarın iddia ettiği gibi bir başarı hikayesi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hükümetin en çok propaganda malzemesi olarak kullandığı Bakanlıkların başında yer almaktadır. Bakanlığın projeleri ve yatırımları ülkeye dengeli şekilde dağıtması bununla birlikte kendisine ayrılan kamu kaynaklarını planlı, ekonomik ve mevzuata uygun şekilde kullanması kendisinden beklenmektedir. Dolayısıyla sadece yatırım yapıp yapmaması anlamında değil, yatırımların ülke geneline dengeli şekilde dağıtılması önemlidir. Bütçelerin gerçek yerlere ayrılması ve halkın takip edebileceği şekilde kurgulanması gerekir. Bu ‘şeffaf devlet’ anlayışınında bir gereğidir.

   Zonguldak için baktığımızda genel anlamıyla ulaştırma konusundaki yatırımlarda iktidarın gerekli önemi vermediğini, yeterli katkıyı yapamadığını görüyoruz. Zonguldak’ın, karayolları altyapısı hala tamamlanamamıştır, havalimanı olmasına rağmen havayolu ulaşımının sağlanamadığı bir il durumundadır, Karadeniz Bölgesi`nin İç Anadolu Bölgesi`ne en yakın liman şehri olmasına rağmen bu potansiyel yeterince değerlendirilememektedir.

   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Zonguldak’ta karayolu altyapısının yetersizliği nedeniyle gerçekleşen trafik kazalarının neden olduğu can kayıpları ve yaralanmalarla ilgili gerekli tedbir ve önlemleri almak zorundadır. Aynı sebeplerle Zonguldaklılar yakıt, zaman ve işgücü kaybına uğramaktadır. Bu durumu sonlandırmak için ve karayolu altyapısını tamamlamak için acil tedbirler alınmalıdır. Sayın Bakan gelmişken, Zonguldak İlimizin karayolu altyapısının tamamlanamamasının ve iktidarın bu konuda yeterince katkıda bulunamamasının nedenlerini, bu durumu sonlandırmak için ve karayolu altyapısını tamamlamak için hangi acil tedbirleri almayı planlandığını da açıklamasını bekliyoruz.

   Bakanlığın internet sitesinde yer alan Zonguldak’a ait `Ulaşım ve İletişim 2003-2015` verileri Zonguldak’a yeterince katkı yapılamadığının ilanıdır. Buradan bir örnek vermek gerekirse, Ereğli-Devrek Yolu`nun 2016 yılında tamamlanmasının hedeflendiği belirtilmiştir. Ancak AKP Zonguldak Milletvekillerinin 2018 yılında bitirileceğine ilişkin açıklamaları olduğunu da biliyoruz. Burada kimin belirttiği tarihi ciddiye almamız lazım? Bunun yanı sıra, ‘Filyos Limanı’nın altyapı ihale süreci hala devam etmektedir’ ibaresi yer almaktadır. Sayın Bakan’dan bu projenin ne zaman hayata geçirileceğini açıklamasını istiyoruz. Bu konular Zonguldak’ın gelişmesini engellemektedir. Zonguldak olarak genel bütçeden daha fazla pay istiyoruz, hak ettiğimizi talep ediyoruz.

 

   Bu yatırımları yapmak hükümetin görevidir. Söz konusu yatırımlar temel bir ihtiyaç olarak halkımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için ve bölgede sanayi yatırımlarının arttırılması, ticaret, turizm ve lojistiğin gelişmesi için zorunludur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN