Advert
Advert
Advert

SAYIN BAŞKAN, BU ARSAYI KAÇA SATTIN?

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, göreve geldiğinden buyana belediyenin 4 gayrımenkulünü sattı. Tarihe belediyenin taşınmazlarını “satan başkan” olarak geçen Mustafa Semerci en son olarak da 103 m2’lik belediye taşınmazını yandaş müteahhiti Karagü

SAYIN BAŞKAN, BU ARSAYI KAÇA SATTIN?
Bu içerik 8057 kez okundu.
Advert

   

    -İbrahim Tığ-

     Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, göreve geldiğinden buyana belediyenin 4 gayrımenkulünü sattı. Tarihe belediyenin taşınmazlarını “satan başkan” olarak geçen Mustafa Semerci en son olarak da 103 m2’lik belediye taşınmazını yandaş müteahhiti Karagülmez İnşaat’a sattı.

     Başkan Semerci, Dr. Veysel Atasoy Caddesi üzerindeki 4 katlı belediye binasını ihaleye tek kişinin katılımıyla sattı. Bununla da kalmayan Başkan Semerci, Eski Terminal Alanındaki 3 bloktan oluşan binanın belediyeye ait orta kısmını ve Eski İtfaiye Alanındaki 1027m2’lik alanı 5 kat üzerinden ihaleye çıkarak sattı sonrada müteahhite 8 kat izni verdi. Bu durumda devleti zarara uğrattı ve görevini kötüye kullandı.

      Başkan Semerci son olarak da, Eski İtfaiye Alanı Kayalık Sokak’ın bitişiğindeki belediyeye ait alanın Ankara Caddesi ile birleşimini daraltarak yol ile Karagülmez Müteahhit’e ihale yoluyla daha önce sattığı 186 ada 3 parsel arasında satılabilen 103 m2’lik ek alan oluşturmuş ve oluşturulan bu alanında belediye tarafından 186 ada 3 parsele satışı yapılarak yandaş müteahhitin aldığı alan genişletilmiştir. Böylece ihale yoluyla Karagülmez İnşaat’a satılan 1027m2 büyüklüğündeki 3 parsel ile oluşturdukları 103 m2’lik alanda birleştirilerek müteahhite 186 ada 10 parsel numarasıyla toplamda 1129,91m2 arsa temini yapılmış ve ihale yoluyla aldığı alan belediyenin kollamasıyla daha da büyütülmüştür.

  

   Başkan Semerci’ye soruyoruz:

     1-İhale yapıldıktan sonra oluşturduğunuz 103 m2’lik bu alanı daha önce neden 186/3’e ekleyip de ihaleye çıkmadınız?

     2- İtfaiye alanı 186 ada 3 parsel iken 186 ada 10 parsel nasıl oldu?, 100 ada 10 parsel olurken belediye buraya hissedar oldu mu?

     3- Bu dirimi meclis üyeleri nasıl kabul etti?, Satış yetkisini hangi kriterlere göre verdi?

    4- Eski İtfaiye Alanı ihaleye 1027m2 olarak değil de 1129,91m2’den ihaleye çıkarılsaydı belediye kâr etmiş olmaz mıydı?, bu satıştan belediye ne kadar para kazanmıştır?

    5-Karagülmez Müteahhit için oluşturduğunuz bu alan müteahhit firmaya hangi olanakları sağlamıştır, kazancı ne olmuştur?, Karagülmez Müteahhit Şirketiyle, sizin ve belediyenin sarmal ilişkileri nedir?,

    6- Bu durum karşısında bu müteahhit’i kolladığınız, satılan bu arsa için de “kirli kokuların” olduğu şeklinde düşünülebilir mi?

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET