Advert
Advert
Advert

AKYOL: HUKUKSUZLUĞA SON VERİLSİN

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreri İsmet Akyol, Meclis Başkanı Yıldırım’ı hukuksuz ihraçlara son verilmesi için göreve davet etti.

AKYOL: HUKUKSUZLUĞA SON VERİLSİN
Bu içerik 1823 kez okundu.
Advert

     

     -Yasemin Altun-

     7 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreri İsmet Akyol, Meclis Başkanı Yıldırım’ı hukuksuz ihraçlara son verilmesi için göreve davet etti.

    Açıklamasında, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı, mecliste grubu bulunan siyasi partileri ve milletvekillerini hukuksuz ihraçlara son verilmesi için göreve davet eden İsmet Akyol, “Savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilenler ile haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesini sağlayacak kanunun çıkarılması için Meclis’in çalışması gerektiğini” söyledi.

     Akyol açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     “Egitim Sen Çaycuma Temsilcimiz Gökhan Taner Günsan ile birlikte hukuksuzca ihraç edilmemizin üzerinden 600 gün geçti. İhraç edildiğimiz tarihten (7 Şubat 2017) bugüne yetkili makamlara defalarca seslenerek ihraç edilme gerekçemiz ile ihraç listesine kimler tarafından eklendiğimizin açıklanmasını istedik, göreve başlatılmayı talep ettik. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çağrılara ilgili makamlar tarafından tek bir yanıt verilmediği gibi mağduriyeti gidermek amacıyla kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu da başvurumuzu sonuçlandırmadı ve çok yavaş çalışmaktadır.

     Haklarında soruşturma yürütülen ve savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilen, aralarında Eğitim Sen üyelerinde bulunduğu, binlerce kamu emekçisinin görevlerine geri dönmeleri önünde herhangi bir yasal engel olmamasına rağmen, hukuksuz bir şekilde görevlerine başlatılmamıştır. Bu durumun hukukla, adaletle açıklanacak hiçbir yanı yoktur.

    1 Ekim 2018 Pazartesi günü TBMM çalışmalarına başlayacaktır. Savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilenler ile haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesini sağlayacak kanunun çıkarılması için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partileri ve milletvekillerini göreve davet ediyoruz. Hukuksuzluğa son verilsin!”

    Bilindiği gibi daha öncede CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ile Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın meslekten ihraç edilmelerini  TBMM Gündemine taşımıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU