Advert
Advert
Advert

“İMAR İŞLERİ MÜDÜRÜNÜZ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTINIZ MI?”

CHP’li Meclis Üyelerinden Belediye Meclisi Başkanlığına soru önergesi:

“İMAR İŞLERİ MÜDÜRÜNÜZ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTINIZ MI?”
Bu içerik 8681 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan Kapusuz-

     CHP Devrek Belediye Meclisi Üyeleri Faik Mekik ile İsmail Külah, Devrek Belediyesinin imar uygulamalarıyla ilgili olarak gazetemizde yer alan haberler üzerine Belediye Meclisi Başkanlığına Başkan Mustafa Semerci’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

     Meclis Üyeleri; Külah ve Mekik soru önergesinde, ”Devrek Belediyesinin imar uygulamaları hakkında yerel basında ve kamuoyunda sürekli yazılan, konuşulan ve gündemde tutulan konuları 8 madde halinde halinde tarafınıza yöneltiyor, hazırladığımız sorularımızın ivedi yanıtlanmasını talep ediyoruz.”denildi.

     Külah ve Mekik, Belediye Meclisi Başkanlığına şu soruları yöneltti:

1-Eski İtfaiye Alanındaki 1027 m2’ lik arsa 5 kat üzerinden ihaleye çıkarılıp satışı gerçekleştirildikten sonra üzerine yapılan inşaata neden ve nasıl 8 kat inşaat izni verildi?

2-Eski İtfaiye Alanındaki1027 m2’ lik alana bitişik ihale dışı 103 m2 parsel daha sonrasında 1027 m2’ lik alanla nasıl birleştirildi?Müteahhide kaç lira bedelle hangi yetkiye dayanarak kaç liraya satışı yapıldı?

3-186 ada 10 parselin içinde bulunduğu alanın imar planındaki son halinin Taban Alanı Katsayısının % 40 olduğu bilinmektedir. Buna göre binanın zemin kattaki taban alanı 1129,91 m2 x 0,40 = 451,96 m2 olması gerekirken inşaat taban alanının 100 m2 artırıldığı ve 550 m2’ ye çıkarıldığı söylentileri doğru mudur? İnşaat taban alanı gerçekte kaç m2 olmuştur?

4-İsmetpaşa Mah. Mekekler Sokak 325 ada 23 parselde yapımı süren binanın çatı katının çatı yönetmeliğine aykırı şekilde yapılmasına Makamınızca göz yumulduğu bilgisi basında yer almıştır. Mezkur binanın çatı katı çatı yönetmeliğine aykırı mıdır? Aykırı ise bina ile ilgili ne gibi işlem yapılmıştır?

5-Belediye Binasına yakın, inşaatı makamınızdan izlenebilen pazaryerindeki 7 kat + çatı ruhsatı verilen binanın 7. katının direkleri basında haber yapılması üzerine neden sökülmüştür?

6-Pazar yerinde Belediyemize ait 40 m2’ lik alan bitişiğindeki parselle birleştirilmek suretiyle müşterek inşaat yapımı için Belediye Meclisinden alınan yetki sonucu müteahhit ile hangi şartlar altında sözleşme yapılmış ve karşılığında Belediyemize hangi katkılar sağlanmıştır? Meskur parselde herhangi bir satış gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmişse tutarı ne kadardır?

7-Eski Mahalle Alaparslan Sokak da yapılan bir binanın yapımından önce bazı müteahhitlere yoldan 5 metre çekme zorunluluğu var denilip daha sonra bir başka müteahhide yola sıfır bina yapımına izin verildiği, binanın projesinin İmar İşleri Müdürü tarafından yapıldığı ve başka mimar ve inşaat mühendislerine imzalattırıldığı doğru mudur?

8-Yerel basında yer alan ve kamuoyunda çok konuşulan Belediye İmar İşleri Müdürünün müteahhitlere proje çizdiği ve iş takibi yaptığı, projesini yaptığı müteaahhitlere kolaylık sağladığı doğru mudur? İmar İşleri Müdürünüzün müteahhitlere para karşılığı iş takibi ve proje yapıp yapmadığı konusunda soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma açılmamışsa açmayı düşünüyormusunuz?

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN