Advert
Advert
Advert

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN MİLLETVEKİLLERİ KHK MAĞDURLARIYLA TBMM'DE BULUŞTU

OHAL KHK’si ile ihraç edilmiş 10 milletvekili KHK mağdurlarıyla TBMM'de toplantı yaptı. Toplantıya katılan KHK mağdurlarından biri olan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol şu açıklamayı yaptı.

 KHK İLE İHRAÇ EDİLEN MİLLETVEKİLLERİ KHK MAĞDURLARIYLA TBMM'DE BULUŞTU
Bu içerik 1255 kez okundu.
Advert

 

    "OHAL KHK’si ile ihraç edilmiş 10 milletvekilinin davetlisi olarak TBMM'deydik. KHK’li vekiller biz KHK mağdurlarını dinlediler, notlarını aldılar. Toplantıda sorgusuz, sualsiz hukuksuzca ihraç edildiğimizi, takipsizlik kararı verilen ve haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan KHK mağdurlarının göreve başlatılması için TBMM'de duzenleme yapılması gerektiğini belirttik.  Bir kısım ihraçlara gerekçe gösterilen 'kurum kanaati', 'sosyal medya paylaşımı' ve 'istihbari bilgi'nin hangi hukuki bilgi ve belgelere dayandığının bilinmediğini, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun çok yavaş çalıştığını ve göreve iade ya da red kararlarında hangi kriterlerin dikkate alındığının açıklanmadığını ve başvuru dosyalarının hangi sıraya göre sonuçlandırıldığın bilinmediğini belirtik. İhraç edilenler milletvekili olabilirken hatta TBMM Başkanı ya da Bakan olması önünde herhangi bir yasal engel yokken aynı durumdaki KHK mağdurlarının göreve başlatılmamasının büyük bir çelişki olduğunu ifade ettik.

    KHK'li Vekiller sorunları hem Meclis’te gündeme getireceklerini hem de ilgili kurumlarla temasa geçerek çözüm yolları arayacaklarını belirttiler. Milletvekilleri, 11 Ekim Perşembe günü TBMM'de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşacaklar. Toplantıda sürekli iletişim içinde bulunulması kararlaştırıldı. KHK mağdurları olarak Eğitimden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırm Kaya ile de bir toplantı yaptık." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET