Advert
Advert
Advert

BİR BUÇUK KİLOLUK ARMUT GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Devrekli çift sahip oldukları meyve bahçesinde ağırlığı bin 300 ile bin 500 gramı bulan deveci armudu yetiştirdiler.

BİR BUÇUK KİLOLUK ARMUT GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI
Bu içerik 9556 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Devrek’te düzenli olarak yapılan bahçe kontrol ve bakım ziyaretleri devam ediyor.

  Düzenli olarak yapılan bahçe kontrol ve bakim amaçlı ziyaretlerinde Bölücek Köyü’nden Sadet ve Baki Çakmaklı çifti ziyaret edildi. 3 dönüm armut ve 4 dönüm ceviz bahçeleri olan Çakmaklı çiftinin bahçeleri ve meyve ağaçları Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Saadettin Arslan tarafından 7 yıldır düzenli olarak kontrol ediliyor.

  Çakmaklı çifti 70’li yaşlarını devirmiş ama hepimize örnek olacak bir azimle sahip oldukları meyve bahçelerinde armut ve ceviz yetiştiriyor. Özellikle yetiştirdikleri armutlar iriliğiyle kendinden söz ettiriyor. Sahip oldukları bahçede yetiştirdikleri deveci armudunun tanesi yaklaşık bin 300 ile bin 500 gram gelmekte. Görenler armutların bu kadar büyük olduklarına inanmakta güçlük çekiyorlar. Çakmaklı çifti bu iri armutlardan yıllık 10 tonun üzerinde topladıklarını ve satışını yaptıklarını dile getirdi.

 Arslan tarafından yapılan kontrol işlemlerinde Çakmaklı çiftine mevsimsel hastalıklar, ilaçlama ve ağaç bakimi ile ilgili bilgiler paylaşılarak gençlerimize örnek oldukları için Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adına teşekkür edilerek yapmış olduğu bahçe kontrol ve bakım ziyaretini sonlandırdı.

 Çakmaklı Çifti Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan ziyaretten ve ilgilerinden dolayı memnun olduklarını ve teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN