Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE İLK KEZ KULLANILIYOR

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilen 'Flamura 85 buğday tohumunu' Devrek’te ilk defa kullanılmaya başlandı.

DEVREK’TE İLK KEZ KULLANILIYOR
Bu içerik 2893 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilen 'Flamura 85 buğday tohumunu'  Devrek’te ilk defa kullanılmaya başlandı.

  Flamura 85 buğday tohumunun en büyük özelliği kılçıklı olması. Kılçıklı bir buğday olması onu domuzlardan korumayı kolaylaştıran en belirgin özellikleri arasında. Bu özelliğinin yanı sıra hastalıklara dirençli ve iri daneli olması diğer artı yönlerinden bir diğeri.

  Devrek Akçabey köyünde 220 dönüm arazisi bulunan Bayram Sancar, getirilen ve kendisine teslim edilen 4 ton Flamura 85 Buğday Tohumu’nu  Devrek İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin  yönlendirmesi ve eğitimleri ile ekimini gerçekleştirdi. Bayram Sancar kendisine teslim edilen 4 ton Flamura 85 buğday tohumunu mibzer ile ideal derinliğe ekimi yaparak buğdayın ekimini geçekleştirdi.

  Devrek’te ekimi ilk kez gerçekleştirilen Flamura 85 buğday tohumu ile ilgili açıklamada bulunan S.S Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,  Flamura 85 buğday tohumunun hasat edildiğinde aralarında yapılan sözleşmeye göre ürünün tamamının çiftçilerden kendileri tarafından alınacağı belirtildi. Ayrıca boş ve atıl durumdaki tarım arazilerinin ekilerek tarıma kazandırılması gerektiği ve kendilerinin önümüzdeki yıl yerli tohumların yaygınlaşması projesi kapsamında atalarımızdan gelen yerli tohumları kullanmak istedikleri aktarıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ