Advert
Advert
Advert

300 ÖĞRENCİ 35 MİLYON İNSANA ULAŞTI

Devrek Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer Yurtsevenyener ve okulun öğrencileri birlikte 10 Kasım’a özel koreografi hazırlayarak 10 Kasım günü gösterimini yapmışlardı. Hazırlanan koreografi kısa sürede büyük beğeni toplayrak sosyal medyadan yüzl

300 ÖĞRENCİ 35 MİLYON İNSANA ULAŞTI
Bu içerik 2193 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer Yurtsevenyener ve okulun öğrencileri birlikte 10 Kasım’a özel koreografi hazırlayarak 10 Kasım günü gösterimini yapmışlardı. Hazırlanan koreografi kısa sürede büyük beğeni toplayrak sosyal medyadan yüzlerce kez paylaşıldı.

  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, 80'inci ölüm yıldönümünde yaklaşık 300 öğrenciyle hazırladıkları özel koreografiyle anan Devrek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hazırlanan koreografide Atatürk'ün doğduğu yıl ve hayatını kaybettiği yıl ve saati, saat üzerinde kendi bedenleriyle gösterdiler.

  Yaklaşık 300 öğrenci ve 2 günlük bir emeğin sonucu olan videonun bu kadar beğeni alacağını beklemediklerini belirten Devrek Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer Yurtsevenyener;

 ‘10 Kasım için okulumuzda öğrenim gören yaklaşık 300 öğrenci ve diğer öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte 2 günlük bir çalışma ile bu koreografi gösterisini hazırladık. Hazırlık aşamasında zaman zaman hava şarlarının olumsuzluklarıyla karşılaşsak da pes etmeyerek uygun zamanı bekledik. İlk gün öğrenciler ve diğer öğretmen arkadaşlarımızla koreografiye karar verip konum işaretlemelerini gerçekleştirdik. Birkaç provadan sonra çekim için hazırdık. Çekim sırasında zaman zamn güneşin azizliğine uğramamıza rağmen en iyi sonuç için bekledik. Çekimlerini drone kamerası ile gökyüzünden yaptığımız koreografi videomuzun montajını ve diğer işlemleri okulumuzda görevli bilgisayar öğretmenimiz Tahir Kılıç tarafından gerçekleştirildi.

  Biz bu videoyu hazırlarken bu kadar beğeni toplayarak ülke çapında konuşulacak kadar etkili olacağını düşünmemiştik. Bugün 1 milyona yakın izlenme sayısı yakaladı. Bunun yanında ulusal TV kanalarında haber olarak yayınlanması 35 milyon insana ulaşmasını sağladı. 35 milyon insan Zonguldak’ı, Devrek’i ve Devrek Anadolu Lisesi adını duymuş oldu. Bu bizi çok gururlandırdı. İlimizi, ilçemizi ve okulumuzun adını insanlara duyurabilmek bizim için en büyük ödül oldu.

  Videoyu izlen mezun öğrencilerimizden de geri dönüşler ve telefonlar almaya başladık onlarda mezun oldukları okulun yapmış olduğu bir video ile adını duyurmasından gurur duyduklarını ve bizlere teşekkür ettiklerini söylüyorlar. Ben bu videonun hazırlanmasında emeği, desteği olan öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve herkese buradan çok teşekkür ediyorum.’dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR