Advert
Advert
Advert

DEVREK MYO’DA ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okuluna (MYO) altı yeni bölüm açılması ve bu bölümlere öğrenci alınması Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Devrek MYO’daki aktif program sayısı 10’dan 16’ya öğrenci sayısı da bin 200’den bin 80

DEVREK MYO’DA ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR
Bu içerik 5877 kez okundu.
Advert

Devrek Kampüsü BEÜ Kampüsleri içerisinde hızla gelişim kaydediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek MYO çok önemli bir atılım yaparak 2016-2017 eğitim-öğretim yılında altı yeni programa daha öğrenci alacak. Bilgisayar Programcılığı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarının hem gündüz hem de ikinci öğretimlerine toplam 600 yeni öğrenci alınacak. Böylece Devrek MYO’da öğrenci sayısının yüzde 50 artışla bin 800’e ulaşması planlalanıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Devrek kampüsüne yakın bir konumda yapımında sona gelinen yeni öğrenci yurdunun 2016-2017 eğitim yılında hizmete alınacak olması da öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına önemli katkıda bulunacak.

   Devrek kampüsünün özellikle Devrek’in turizm potansiyeline akademik bilgiyle destek sağlayan bir kampüs olması hedefleniyor. Bu kapsamda ilk olarak 2011 yılında Aşçılık programı açılmış ve öğrenci almaya başladı. Aşçılık programı öğrencileri katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalardan madalyalarla döndüler. Daha sonra özellikle Devrek Bastonu yapımı ve geliştirilmesine destek sağlamak üzere 2013 yılında Geleneksel El Sanatları Programı açıldı ve öğrenci almaya başladı. Diğer taraftan BEÜ 2014 yılında Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezini kurdu. Bülent Ecevit Üniversitesi, yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip olan bastonculuğu teorik ve uygulamaya yönelik çalışmalar yaparak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurduğu Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi bu doğrultuda ilk olarak Devrek Bastonunu üretmeye başladı ve Devrek bastonunun geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalara da imza attı.

  Devrek Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci alımına başlayacak altı yeni programın Devrek’in teknolojik, turizm ve sanayi alanındaki potansiyeline katkıda bulunacağını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bugün itibariyle öğrencisi bulunan program sayısı on olan Devrek MYO’da yeni programlarla aktif program sayısını on altıya çıkarmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi yeni programlar açarken hem bölgenin ihtiyaçlarına hem de eğitim-istihdam ilişkisine büyük önem veriyoruz. Gerek yeni açılan programlarımızda öğrenim görecek gerekse daha önce açılan programlarda öğrenim gören öğrencilerimizin kaliteli bir eğitimle mezun olmaları en büyük hedefimiz. Özellikle Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı çağın gereklerine uygun, öğrencilerimizin iş hayatına zorlanmadan dahil olabilecekleri ve hemen her sahada istihdam imkanı olan bir program. Diğer taraftan Bilgisayar Programcılığı ve Mülkiyet Koruma ve Güvenlik programları da son yıllarda en çok tercih edilen ve istihdam imkanı oldukça yüksek olan programlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bu vesileyle öğrenci almaya başlayacak olan programların Üniversitemize ve Devrek’e hayırlı olmasını temenni ediyor, yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN