Advert
Advert
Advert

ALMANYA'DAKİ KARABÜKLÜLER'İN YENİ BAŞKANI CEVDET KOYMALI SEÇİLDİ

ALMANYA'DAKİ KARABÜKLÜLER'İN YENİ BAŞKANI CEVDET KOYMALI SEÇİLDİ
Bu içerik 1965 kez okundu.
Advert

 

  Oktay TIĞ / ALMANYA – GLADBECK

    Almanya'nın Kuzey- Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Gladbeck kentinde yer alan Karabük – Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği genel kongresinde, derneğin yeni İcra Kurulu Başkanı Cevdet Koymalı seçildi.

    GLADBECK -Almanya'nın Kuzey- Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Gladbeck kentinde yer alan Karabük – Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği genel kongresinde, derneğin yeni İcra Kurulu Başkanı Cevdet Koymalı seçildi.

    İstiklal Marşı'nın okunması, açılış konuşması ve mali raporun sunumunun ardından gerçekleştirilen seçimde, oy çokluğu ile derneğin yeni başkanı Cevdet Koymalı seçildi.

'' Projelere hız vereceğiz ''

    Derneğin yeni başkanı seçilen Cevdet Koymalı, seçim sonrası yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, Avrupa'da yaşayan tüm hemşehrilerini tek çatı altında buluşmaya davet etti.Başkan Koymalı konuşmasında; '' Öncelikle tüm hemşehrilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Derneğe yakışır bir seçim oldu. Bundan sonra birlik ve beraberlik vaktidir. Yeni yönetim kurulu olarak, derneğimizin yapılması gerekli eksiklerini ivedilikle tamamlayacağız. Dernek binasının inşaat noktasın baştan aşağı tekrar gözden geçireceğiz. Gençlik ve kadın kolları çalışmamız daha geniş ve hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayacak. Çevremizdeki dernekler ile, özellikle derneğimiz komşu Alman dernekleri ile ilişkilerimizi sıklaştıracağız. Derneğimizin bağlı bulunduğu belediye başta olmak üzere, tüm resmi kurumları ile derneğimize katkı anlamında görüşmeler planlıyoruz. Uyum konusunda geçen yıl başlattığımız projelerin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Dernek lokalimizin hafta sonraları belirlenen saatler içerisinde açık tutulmasını sağlayacağız. Belediye destekli projeler ile kadınların, gençlerin ve çocukların faydalanabileceği kurslar düzenlemek istiyoruz. En önemlisi de, sadece Karabüklü değil, tüm halkımıza derneğimizi açacağız. İnsanları kucaklayıcı ve topluma faydalı tüm çalışmalar içerisinde olacağız. Her yıl düzenli olarak devam eden Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Göktepe Şenliği etkinliklerimizin yanı sıra, gençlere yönelikte etkinlikler planlıyoruz. Türkiye noktasında da Karabük ve Yenice'de tüm resmi kurumlar ile temas sağlayacağız. Oradaki topluma faydalı insanlar ile istişareler yapıp insanlara faydalı çalışmalar yürüteceğiz. İnsanların aynı çatı altında, topluma faydalı olmalarını sağlamak bizim görevimiz. Alman toplumu ile kopukluklar var. Bu noktada ciddi bir adım atacağız. Komşularımız önemli. Onlar ile tanışıp görüşeceğiz. Karabüklü hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ortak bir noktada buluşabilecekleri bir dernek olacağız '' dedi.

    Yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Dernek başkanı Cevdet Koymalı, Muzaffer Çavuş, Yüksel Koymat, Ali İnan, Birol Kayalı, Cihat Koymalı, Enes Koca, Erol Bağbaşı, Oğuzhan Gökmen ve Yasin Kurt.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU