Advert
Advert
Advert

TBMM’DE GÜNDEM ZONGULDAK

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 19 Kasım 2018 günü gerçekleştirilen Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda söz aldı.

TBMM’DE GÜNDEM ZONGULDAK
Bu içerik 1590 kez okundu.
Advert

 

 Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 19 Kasım 2018 günü gerçekleştirilen Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda söz aldı. Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı, Mehmet Nuri Ersoy ve komisyon üyesi milletvekilline hitaben yaptığı konuşmasında. Zonguldak'ın turizm potansiyellerine dikkat çekerek, başta kentteki tiyatro faaliyetleri olmak üzere sanatsal etkinliklere destek talep etti.

 BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNİ ALAPLI’YA DAVET ETTİ.

 CHP’li Milletvekili Zonguldak’ı TBMM’ye taşımaya devam ediyor. Milletvekili Yavuzyılmaz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Plan ve Bütçesinin değerlendirildiği komisyon toplantısına katılarak, Bakan Ersoy’a Alaplı’nın Gümeli İlçesi’ndeki 4.114 yaşındaki porsun ağacı hakkında bilgi verdi, tüm milletvekillerini de ağacı görmeye davet etti.

 ZONGULDAK DEVLET TİYATROLARI OYUN DA ÇIKARMALI.

 Devlet Tiyatroları Zonguldak Sahnesi’ne de değinen CHP’li Yavuzyılmaz; Zonguldak halkının, Zonguldak Devlet Konservatuarı’nın ve Zonguldak’ta çok sayıdaki amatör tiyatronun burada oluşacak bir ekibe ihtiyacı olduğunu; Zonguldak Devlet Tiyatrosu adı altında istihdam edilecek teknik ekip ve oyuncularla oyun çıkartılması gerektiğini vurguladı. Yavuzyılmaz ayrıca Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezi gibi kurumlarda genç tarihçilerin ve sanat tarihçilerinin istihdamının arttırılmasının önemini vurguladı.

 ‘ZONGULGAK’ DEĞİL ZONGULDAK !

 Yavuzyılmaz’ın Türk Dil Kurumu’nun 2017 Türk Dili Yılı afişlerinde Zonguldak adını ‘ZongulGAK’ şeklinde yazmasını kınayarak başladığı konuşması şöyle:

 “Sayın Bakan, 4.114 yaşında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Gümeli beldesinde bir porsuk ağacımız var, dünyanın en yaşlı porsuk ağacı, dünyanın da en yaşı 5’inci ağacı. Turizm noktasında katkılarınızı bekliyoruz. Aynı zamanda tüm milletvekillerimizi, Komisyon üyelerimizi Zonguldak ilimizdeki bu 4.114 yaşındaki ağacımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Sayın Bakan, Zonguldak ili amatör tiyatro gruplarının en çok olduğu şehitlerimizdendir. Tiyatroyu bu kadar seven bir şehirde Zonguldak Devlet Tiyatrosu bünyesinde oyuncu ve teknik ekip istihdam edilerek Zonguldak Devlet Tiyatrosu adına oyunların çıkartılmasını talep ediyoruz. Böylesi bir ekibin oluşması hem amatör tiyatrolara hem devlet konservatuvarına hem de Zonguldak halkına ciddi katkılar sunacaktır. Aynı zamanda Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezine daha fazla genç tarihçi, sanat tarihçi istihdamının sağlanmasını sizden talep ediyoruz.

 Genç yazarlarımızın kaleme aldığı oyunlara belli ölçüde de olsa devlet tiyatroları repertuvarında yer verilmesini talep ediyoruz. Saygılar sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM