Advert
Advert
Advert

300 BİN TL DEĞERİNDEKİ PROJE TANILITIDI

Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde proje toplantısı gerçekleştirildi.

300 BİN TL DEĞERİNDEKİ PROJE TANILITIDI
Bu içerik 1442 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek  Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde proje toplantısı gerçekleştirildi. Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesine kurulması planlanan “ Simülatör ve Robot Eğitim Sistemi ile Yeni Eğitim Laboratuarı” proje tanıtım toplantısı Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

  2018 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenmesine karar verilen projeler içinde en yüksek bütçelerden birisiyle desteklenecek olan Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi’nin hazırlamış olduğu ve yaklaşık 300 bin TL değerindeki “Simülatör, Robot Eğitimi ve Robotik Kodlama Laboratuvarı” projeleri hakkında   konuşan Okul Müdürü Turgay Kırgil,” Çok hızlı bir şekilde gelişip değişen Bilim ve Teknoloji, her geçen gün yeni bir bilgi ve ürün ortaya çıkıyor. Bundan 10 yıl sonra adını dahi duymadığımız meslekler ortaya çıkacak. O nedenle biz burada öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Geleceğin mesleklerinin yeterlilikleri neyse ona uygun eğitim olanakları sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada öğrencilerimizde çağın gerekliliklerine uyum sağlayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak becerilerin olmasının çok önemli olması dolayısıyla, yaptığımız ihtiyaç analizleri sonrasında öncelikle öğrenme ortamlarını ele aldık. Öğrencilerimizin yaş seviyesine göre bilişsel ve duyusal özelliklerini dikkate alarak Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesinde görev yapan öğretmenlerimiz ve okuyan öğrencilerimiz proje sürecine dahil olacaklardır.

  9 ayda tamamlanmasını planladığımız projede ana hedefimiz; öğrencilerimizin, pek çok farklı alanda düşünme becerilerini geliştirerek, sadece teknolojiyi kullanan bireyler değil aynı zamanda teknolojide dünyaya liderlik edebilecek bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda hizmete sunacağımız bu projemizin okulumuz, ilçemiz ve bölgemize büyük değer katacaktır. Bu projemizin başta öğrencilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 Konferans salonunda yapılan proje tanıtım toplantısına başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan olmak üzere Devrek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, Devrek İlçe Özel İdare Müdürü İlyas açık ve ilçede eğitim veren okulların  müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM