Advert
Advert
Advert

DİŞ HEKİMLERİNE DİŞETİ HASTALIKLARI VE TEDAVİLERİ ANLATILDI

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde “Dişeti Hastalıkları ve Tedavileri” Başlıklı Toplantı Yapıldı

DİŞ HEKİMLERİNE DİŞETİ HASTALIKLARI VE TEDAVİLERİ ANLATILDI
Bu içerik 1045 kez okundu.
Advert

 

  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı,  Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Ballı tarafından 24 Kasım Cumartesi günü Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde,  diş hekimlerine yönelik “dişeti hastalıkları ve tedavileri” başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Dr. Ballı: “Hekimlerin yapacağı uygun tedaviler ile hastaların kendilerinin uygulayacağı ağız bakım prosedürleriyle sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmak mümkün.”

 Ağız ve Diş Sağlığı Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen toplantıda konuşan Dr. Ballı, dişeti hastalıklarının hem fonksiyonel hem de estetik bozukluklara neden olduğunu belirtirken, hekimlerin yapacağı uygun tedaviler ve hastaların kendilerinin uygulayacağı ağız bakım prosedürleriyle sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmanın mümkün olacağının altını çizdi. Dişetindeki iltihabi hastalıkların giderilmesinden sonra hastanın estetik kaygılarının uygulanacak cerrahi işlemler ile son bulabileceğine değinen Ballı, “böylelikle motivasyonları artan hastalar ile hekimler arasındaki uyum artacaktır.  Dolgu ya da protetik tedaviler öncesi uygulanacak klinik ve cerrahi müdahaleler sonrasında hastalara daha estetik bir gülüş kazandırılabilecektir” diye konuştu.

 Toplantı,  dişetinde estetik problemlere neden olan bozukluklar ve bunların tedavisine yönelik uygulamaların sunum eşliğinde anlatılması ve vakalar eşliğinde dişeti cerrahisine yönelik güncel yaklaşımlar ile ilgili bilgiler verilmesi ile devam etti.

Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve diş hekimlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması, Başhekim Dr. Emre Erbaycu tarafından Doç. Dr. Umut Ballı’ya günün anısına plaket verilmesiyle son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ