Advert
Advert
Advert

BEÜ VE TTK ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu “4 Aralık Dünya Madenciler Günü”nde çok önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere bir araya geldi.

BEÜ VE TTK ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bu içerik 1119 kez okundu.
Advert

 

 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu “4 Aralık Dünya Madenciler Günü”nde çok önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere bir araya geldi. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Çufalı’nın TTK Genel Müdürü Eroğlu nezdinde tüm madencilerin “Madenciler Günü”nü kutlamasının ardından iki kurum arasında “Rehabilitasyon Projesi İşbirliği Protokolü”  imzalandı. Rektör Prof. Dr. Çufalı ve Genel Müdürü Eroğlu, ülke madenciliği ve üniversite-sanayi işbirliği için önemli bir süreci yerine getirecek olan bu projenin Zonguldak ve ülke madenciliğine hayırlı olması temennisinde bulundular.

  Projenin amacı şöyle: “Ülkemiz taşkömürü ihtiyacının yegâne karşılayıcısı TTK müesseselerinden Karadon Müessesesinde üretim hedefini günde 10 bine tona çıkarmak amacıyla gerçekleştirilecek bu proje, TTK Genel Müdürlüğü ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ortaklığında yürütülecek. Proje kapsamında; mevcut sisteminin teknik yönden ayrıntılı etüdü ve yorumlanması, mevcut sisteminin üretim, yatırım ve işletme maliyetleri yönünden ayrıntılı etüdü ve yorumlanması, amacın ayrıntılı olarak belirlenmesi, amaca uygun bir çözüme ulaşmak alternatif teknik çözümlerin bulunması, uygulanabilir teknik çözümün (projenin) ayrıntılı tanımının yapılması, projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli görülen yatırım miktarı ve sürelerin tespit edilmesi, projenin uygulama termininin yapılması, projenin gerçekleştirilme aşamalarındaki yıllık üretim, işletme ve yatırım maliyetlerinin belirlenmesi ile projenin ekonomik değerlendirmesinin yapılması hedefleniyor.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU