Advert
Advert
Advert

YARGILANACAKSINIZ!

BAŞKAN SEMERCİ VE MÜDÜRÜ KAPUCUBAŞ HALKIN ARSASINI DEĞERİNDEN ÇOK DÜŞÜK FİYATA YANDAŞ MÜTEAHHİTE SATTI

YARGILANACAKSINIZ!
Bu içerik 14278 kez okundu.
Advert

   

     -İbrahim Tığ-

     Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan belediye arsasını yandaş müteahhite peşkeş çeken Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile Belediye İmar İşleri Müdürü Sedat Kapucubaş yargılanacak.

    Eski itfaiye alanındaki belediyeye ait 107. 31 m2’lik alanı 150 bin 463 liraya satması gereken Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci,  “Takdir Komisyonu”na bile gerek görmeden Karagülmez  İnşaat Firmasına 18 bin 779 liraya babasının malını satar gibi sattı.

     SUÇ:

     1-Belediyeye ait Eski İtfaiye Alanının satılması için 19 Kasım, 25 Kasım, 30 Kasım ve 2 Aralık 2015 tarihlerinde 4 kez ilana çıkılmıştır. 4 kez ilana çıkılmasının gerekçesi nedir?

     2-En son ihale ilanına çıkılan tarih 2 Aralık 2015’dir ve 3 Aralık 2015 tarihinde de bu 1027m2’lik alanın satışı yapılmıştır. En az 15 gün ilan süresi dikkate alınmadan yapılan bu satışın altında ne gibi bir çıkar yatmaktadır.

     3-Başkan Semerci’nin, Belediyeye ait 186 ada 3 parsel alan için Resmi olarak ilana çıkılan metinde bu alan için 5 kat ticaret alanı denilmesine rağmen, kod farkı yaratarak (çünkü alandaki diğer binalar gibi bununda  ana cadde üzerinden kotunun alınması gerekirdi) 8 kat izin vermesi “KAMUYU ZARARA UĞRATMASI”nın delilidir.

     4-Başkan Semerci, 186 ada 3 nolu parselin satışını yapmadan söz konusu 107.31 m2’lik alanda imar değişikli yapıp bu iki arsayı birleştirmesi halkımızın, belediyemizin ve devletimizin yararına olacaktı. Ancak Başkan Semerci işi dolandırıp önce büyük arsayı ihaleyle satıp sonra artık alanda değişiklik yaparak yandaş müteahhite bu alanı peşkeş çekmiştir. Semerci, “GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANARAK” devleti zarara uğratmıştır.

    5-Başkan Semerci, Kamulaştırma Kanunu’nun 8. ve 11. MADDELERİNE MUHALEFET EDEREK, usülsüzlük yapmış, halkımızdan yana tavır alması gerekirken yandaş müteahhiti koruyup kollamıştır.

    6- Başkan Mustafa Semerci, kendisine güvenilerek oy veren halkımızın bu güvenine layık olamamıştır. Halkın malını koruyacağı yerde belediyenin gayrimenküllerini satarak Devrek’te “SATAN BAŞKAN” olarak tarihe geçmiştir.

     Bütün bu usulsüzlükler nedeniyle Başkan Semerci ve onun müdürü “Kamuyu zarara uğratmak”, “Görevi kötüye kullanmaktan” yargılanacaktır.

    Unutmayın!, Her saltanatın bir sonu vardır, buna musalla taşları şahit…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM