Advert
Advert
Advert

HAKKI GÜNEY: İLÇE BAŞKANI ÇİĞNENEREK GİDİLMEZ

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Ereğli, Devrek ve Merkez İlçe belediye başkan aday adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HAKKI GÜNEY: İLÇE BAŞKANI ÇİĞNENEREK GİDİLMEZ
Bu içerik 2480 kez okundu.
Advert

 

  CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Ereğli, Devrek ve Merkez İlçe belediye başkan aday adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ereğli İlçesi’nde öne çıkan Halil Posbıyık ile ilgili soruyu yanıtlayan Güney, Posbıyık’ın her seçimde kendisine verilen görevi yerine getirdiğini ve gittikleri her yerde yanlarında olduğunu belirterek teşkilatın Posbıyık’tan yana olduğu mesajını verdi.

 “HALİL BEY’E NE GÖREV VERDİYSEK HEPSİNİ YERİNE GETİRDİ”

 Ereğli Belediye Başkan Adayı ile ilgili soruyu yanıtlayan Güney, şöyle konuştu; Ereğli’de Halil Bey 20 sene Belediye Başkanlığı yapmış. Eski Başkanlarımızdan. Ereğli için uğraşmış bir başkanımız. 24 Haziran seçimlerinde Halil Bey’e verdiğimiz görevlerde, gittiğimiz çalışmalarda, her yerde hazır bulundu. Adaylar ile dolaştı. Nereden baksanız 2-3 bin kişinin eli sıkıldı. Ben il başkanı olarak Halil Posbıyık’a telefon açtığımda hiç beni kırmadı. Sertan Ocakçı arkadaşımızda zaten ilçe başkanı olarak çalışıyordu. Tabi oda Milletvekilimiz Ünal Demirtaş ile beraber, il yönetimi arkadaşlarımız ile beraber çalışma yapıyorlardı.  Erol Çivici arkadaşımız Belediye Meclis Üyeliğinden biliyorum. Artık halkın teveccühü ne olur, nasıl düşünür. Onu Ereğli halkına sormak lazım. Buket Müftüoğlu arkadaşımız CHP’de siyaset yapan arkadaşımız. Genelde son dakikalarda ortaya çıkıyor. O da Belediye Başkanlığı için mücadele ediyor. Semih arkadaşımız eski belediye başkan adaylarımızdan. 24 Haziran seçimlerinde onla da çalıştık. Seçim bölgelerine gitti.  O da belediye başkanlığına talip arkadaşımız.”

 Devrek’te ise Songül Saraç'ın İlçe Başkanlığına değil Genel Merkeze başvuru yaptığını belirten Güney “Songül Hanım ilçe başkanını çiğneyip Genel Merkeze gitti. İlçe başkanımızı başka bir tarafa koyamayız. Bunu ciddiye almak mecburiyetindeyiz. Biz Çetin Bozkurt’a İl başkanlığı olarak İlçe Başkanlığı’ndan gelen mutabakatı onayladık ve Genel Merkez’e gönderdik” dedi.

 “İLÇE BAŞKANI ÇİĞNENEREK GİDİLMEZ”

 Güney, Devrek İlçe Başkan Adayının kim olacağı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi; “Bizim ilçe başkanları ile mutabakatımız var. Songül Hanım bizim ilçe başkanlığımıza müracaat etmedi. İlçe başkanımızı çiğnedi. Genel Merkez’e müracaat etmiş. İlçe başkanlığı, İl Başkanlığı ile mutabakatı Çetin Bozkurt üzerine biz göndermiştik. Bu durumda Parti Meclisi bir karar verecek. Heyetin verdiği bir rapor vardır. Bazı arkadaşlar heyetin verdiği raporu ciddiye almıyorlar. Devrek İlçe Başkanlığı, Songül Hanımı ayın 26’sına kadar bekledi. Hiçbir müracaatı olmadı. Ayın 26’sından sonra kendisi dosyasını Genel Merkez’e bıraktı.

 Biz Çetin Bozkurt’a İl başkanlığı olarak İlçe Başkanlığı’ndan gelen mutabakatı onayladık ve Genel Merkez’e gönderdik. Yaşam biçimi Devrek’te, siyaset Devrek’te yapılıyor.  Devrek’in de Genel Başkanını temsil eden bir ilçe başkanı var. İlçe Başkanı çiğnenerek gidilmez. İlçe Başkanı ile yaptığımız konuşmalarda, İlçe Başkanının kendisi ile konuştuğunu, aday olmayacağını söyledi. İlçe başkanımızı başka bir tarafa koyamayız. Bugün Genel Başkan’ı temsil eden arkadaşımız. Doğru bir karar verip ile bunu yönlendirdi. Bunu ciddiye almak mecburiyetindeyiz.”

 “HEYETİN GİZLİ YAPTIĞI ANKETLER VAR”

 Merkez İlçe Adayının kim olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Güney, şöyle konuştu; “Merkez ilçe adayı kararı Genel Merkezimizin takdiridir. Genel Başkan Zonguldak’ta ki anket sonuçlarını aldı. Gelen heyetin araştırması ve Zonguldak’taki STK’lardan alınan bilgiler var. Heyetin gizli yaptığı anketler. Bunlar Genel Başkanın önüne getirildi. Son noktaya geldik. Burada aday adayı olan arkadaşlarımızı Sayın Genel Başkan değerlendirecek. 6 kişilik heyetimiz var. O heyetimizin içinde de değerlendirme yapılacak. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızda fikirlerini söylediler. Herkes kendi fikrini heyete anlattı. Burada raporunu hazırladı. Ona göre de Genel Başkan Zonguldak’ın kararını verecektir.”

 “MUHARREM BEY İÇİN FAZLA BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUM”

 Merkez İlçe aday adayları ile ilgili soruyu yanıtlayan Güney şunları söyledi; “Herkes Zonguldak Belediye başkanlığını ve CHP’de belediye başkanlığı yapmayı istiyor. Onurlu, haysiyetli, şerefli iştir. Herkesin gönlünde bu görevi yapmak ister. Bütün arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Arkadaşlarımız Ankara’da ki çalışmalarını nasıl yapıyorsa, onu da bilmiyorum. Sonra yeni kaoslar oluyor. ‘Gittik söyledik, ettik’ gibi konuşmalar oluyor. Olamayınca da sosyal medyadan göndermeler oluyor. Muharrem Bey 60 senenin iyi yatırımlarında birisini yapan belediye başkanıdır. Bunu haricinde alt yapı yatırımlarının üst üste gelmeleri BEDAŞ ve doğalgazın ayrı ayrı çalışmaları bazı noktalarda belediyeyi zor durumlarda bıraktı. BEDAŞ çalışmalarında bize çok zorluk çıkarttı. İnsanlar BEDAŞ’ı değil belediyeyi görüyor. Bunlar insanları yoruyor. İnsanlar yoruldukça da belediyeye yükleniyorlar. Burada şöyle düşünmek lazım; parke yapılıyor, BEDAŞ ihale yapıyor, yapılan yerler tekrar sökülüyor. Belediyemiz de buna izin vermek zorunda kalıyor. İşte bu konularda Muharrem Bey çok eleştiriliyor. Bunun için de Muharrem bey anlamında fazla bir şey söyleyemiyorum. Kendisi iyi niyetli davranan bir belediye başkanımız.”

 “HARUN AKIN’A TEPKİLER VAR AMA 31 MART GÜNÜ KENETLENİRİZ”

 Genel Merkezin 22’inci Dönem Milletvekili Harun Akın’a sıcak baktığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Güney “Harun Akın bu memlekette milletvekilliği yapmış bir arkadaşımız. CHP içinde ona karşı tavırlı insanlar var. Kendisini istemeyen insanlar var. Ancak şu var ki; CHP 31 Mart günü kenetlenip akşama kadar birlik beraberlik içinde olur. Öyle de olması gerekir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN