Advert
Advert
Advert

KENT KONSEYİ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Devrek Kent Konseyi, Devrek Kampüsü konferans salonunda üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek kentin sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.

KENT KONSEYİ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ
Bu içerik 1895 kez okundu.
Advert

 

    Devrek Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Akçabelen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Civelek, Kadın Meclisi Başkanı Naciye Külah, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Necla Esen Ak ve Faik Mekik ile Kadın Meclisi üyeleriyle öğrenciler ve öğretim elemanları katıldı.

KIYCI: “ÖĞRENCİLER KENT YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLMALI”

    Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Devrek MYO Müdür Yardımcısı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Şule Kıycı, Devrek kent Konseyi hakkında bilgi vererek yürütme kurulu üyelerini tanıttı. Devrek Kent Konseyinin bugüne kadar yaptığı etkinlikler hakkında bilgiler veren Kıycı, öğrencilerin yapılan etkinliklere ve kent yönetimine katılmasının önemini vurguladı.

TAPDIK; “HER KESİM KENT YÖNETİMİNE KATILMALI”

    Ardından Yerel Yönetimler Programı öğretim elemanı ve Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Seda Tapdık, Kent Konseyinin amaç ve kapsamı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Tapdık, Kent Konseyi yasasından bahsederek bu işin gönüllülük esaslı olduğunu belirtti. Kent Konseyinden beklentilerin her kesim için farklı olacağını ve katılımcılığın önemli olduğunu vurguladı. Dezavantajlı grupların içerisinde kadın, çocuk, genç ve engellilerin kent yönetimine katılımının önemine değindi. Bunlara ek olarak literatürde başarılı olarak nitelendirilen kent konseyi örneklerine yer verdi. Yerel Yönetimlerde yaşanan sorunlara değinen Tapdık, bu sorunları gidermede Kent Konseyinin önemli bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.  

    Kent Konseyinin talebi üzerine yüksekokulumuzdaki Yerel Yönetim Programı öğrencilerine yönelik bir araştırma yapan Öğr. Gör. Seda Tapdık, araştırma sonuçlarını da değerlendirdi. Öğrencilerin Kent Yönetimine katılması için farkındalık oluşturmaya çalışan Tapdık, öğrencileri kent yönetimine katılmaya davet etti.

    Söyleşinin sonunda Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, kent yönetimine katılma noktasında öğrencilerin desteğini istedi. Ayrıca Kadın Meclisi üyeleri tarafından öğrencilere ikramda bulunuldu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET