Advert
Advert
Advert

YSK SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu'nun, (YSK) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirledi.

 YSK SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI
Bu içerik 1773 kez okundu.
Advert

 

 Yüksek Seçim Kurulu'nun, (YSK) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirledi. Seçim takvimi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında bugün yayımlanan takvime göre; seçime katılabilecek siyasi partileri 2 Ocak'ta ilan edecek.

  Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek. Siyasi partiler aday adaylarını 31 Ocak akşamına kadar seçim kurullarına bildirecek. Seçimlere katılacak bağımsız adaylar da dahil kesin aday listeleri 3 Mart'ta Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecek.

 21 Mart'ta seçim propagandaları başlayacak, propaganda süresi 30 Mart cumartesi saat 18'de sona erecek,

 Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'de çıkarıldıkları askıdan 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'de indirilecek.

Siyasi partilerin, mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirme süresi 3 Ocak 2019 Perşembe günü sona erecek.

Takvime göre, ön seçim-aday yoklaması 10 Şubat Pazar günü yapılırken, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için de il seçim kurullarınca 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

 

.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET