Advert
Advert
Advert

DEMİRCİ: ARKADAŞLARIMIZLA GÖRÜŞEREK SÜRECE YÖN VERECEĞİZ

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) 11’nci Olağan genel kurul süreci kapsamında Merkez, Karadon, Gelik, Armutçuk, Amasra, MTA, Kozlu ve Üzülmez şubelerinde 12-14 Aralık tarihleri arasında taban delege seçimleri gerçekleştirildi.

DEMİRCİ: ARKADAŞLARIMIZLA GÖRÜŞEREK SÜRECE YÖN VERECEĞİZ
Bu içerik 817 kez okundu.
Advert

 

 Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) 11’nci Olağan genel kurul süreci kapsamında Merkez, Karadon, Gelik, Armutçuk, Amasra, MTA, Kozlu ve Üzülmez şubelerinde 12-14 Aralık tarihleri arasında taban delege seçimleri gerçekleştirildi.

“SÜRECE BAKACAĞIZ VE KARAR VERECEĞİZ”

Türkiye Taşkömürleri Kurumu işyerlerinde çalışan GMİS üyesi toplam 7 bin 800 madencinin katıldığı taban delege seçimlerinin ardından, seçimleri değerlendiren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, bundan sonraki süreçte şube seçimleri ve ardından Mart 2019’da GMİS Genel Merkez seçimlerinin yapılacağını söyledi.

“BİZİM ÖNCELİĞİMİZ KİMİN SEÇİLDİĞİ DEĞİL, İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN HAK VE HUKUKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMESİDİR”

Taban delege seçimleri sonrasında Karadon bölgesinde bazı itirazların olduğunu ve oyların yeniden sayılacağını belirten Demirci şu değerlendirmede bulundu.

 “Taban seçimlerini yaptık, üç günlük itiraz süreleri var. Bu doğrultuda Karadon Şubemizde bir itiraz var ve oyların sayımı tekrar yapılacak. Şu ana kadar başka itiraz eden yok ama itiraz olursa Çarşamba gününe kadar halletmemiz gerekiyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte şube seçimlerimiz olacak. Şube kongrelerimizin Ocak ayı içerisinde bitmesi gerekiyor. Ardından Mart ayının sonuna doğruda Genel Merkez seçimleri olacak. Seçimlerin sonucunda işçi arkadaşlarımızın vermiş olduğu karar doğrultusunda seçimlerimizi tamamlayacağız. Bizim önceliğimiz kimin seçildiği değil seçilen arkadaşlarımızın işçi arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını en iyi şekilde temsil etmesidir. İşçi arkadaşlarımız ve Zonguldak’ımız adına en iyi çalışmaları yapmasıdır” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZLA GÖRÜŞEREK SÜRECE YÖN VERECEĞİZ”

Kendisinin doğal delege olması sebebiyle seçimlere girmediği ve genel merkez seçimlerinde, işçilerle istişare yapıp aday olup olmayacağı konusunda sürece bakıp, karar vereceklerini ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Genel Merkezin değişmesi bizler ve işçi arkadaşlarımız için olumsuz hava yaratıyor. İşçi arkadaşlarımız bunları göz önünde bulundurarak seçimlerini yapacaklar. Bizler burada kalıcı olmak isteriz ama önemli olan işçi arkadaşlarımızın teveccühüdür. Ben Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı olarak aday olabiliyorum ama sürece bakacağız ve karar vereceğiz. Bizim için önemli olan işçi arkadaşlarımız ve işçi arkadaşlarımızın vereceği karar saygı duymak gerekiyor. Buradaki arkadaşlarımızla görüşerek sürece yön vereceğiz. Seçilen delege arkadaşlarımız karar verecek önce şubeleri seçeceğiz ardından üst kurul delegesi dediğimiz genel merkeze oy verecek arkadaşlarımız seçilecek” diye konuştu.

“SENDİKA TARİHİNİN EN İYİ SÖZLEŞMELERİNİ İMZALADIK”

GMİS yönetimi olarak 4 yıllık sürede çok güzel hizmetler yaptıklarını kaydeden Demirci, “Biz 4 yıllık görev süremiz içerisinde çok güzel işler yaptık. Sendika tarihinin en iyi sözleşmelerini imzaladık. Arkadaşlarımız bu çalışmalarımızı görerek oylarını kullandılar. Şubelerde sadece merkez şubede bir değişiklik oldu. Diğer şube başkanı arkadaşlarımız yeniden seçimleri kazandılar. Bu da yapılan işleri arkadaşlarımızın gördüğünü gösteriyor ve ona göre de oylarını verdiler. Süreç kapsamında arkadaşlarımızla hep istişare içerisindeyiz. Önümüzde işçi alımları ve Toplu Sözleşme var. Bizleri zor bir süreç bekliyor. Kurumda çalışan işçi sayımız çok azaldı, alınacak 1500 işçi bizlere biraz daha güç katacak. Önemli olan 1500 işçinin kuruma alınması ve üretime katkı verip vermediklerine bakmak lazım. Ben 1500 işçinin kuruma katkı vereceğine inanıyorum. Müesseselerde tam ve yarı mekanize sistemler kurulduktan sonra üretimi artırarak hükümetimize ‘işçi alındığı zaman üretimi artırıyoruz ve üretime katkı veriyoruz’ diyeceğiz.

Madenci arkadaşlarımız süreci çok iyi değerlendirdi, şube seçimlerimiz yapıldı. İşçi arkadaşlarımızın seçtiği delege arkadaşlarımız çok iyi düşünerek ona göre oylarını vermesi lazım. Genel Merkez seçimleriyle de Allah’ın izniyle inşallah devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR