Advert
Advert
Advert

DEVREK TÜRKÜLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

TRT Müzik Kanalı’nda yayınlanan Devrek türküleri büyük beğeni topladı

DEVREK TÜRKÜLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Bu içerik 3952 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin Altun-

    TRT Müzik Kanalı’nda yayınlanan Fasl-ı Anadolu Programında Devrek türküleri yer aldı. Sema Dalgıç’ın yapımcılığı ve yönetmenliğini yaptığı programda Devrek türküleri seslendirildi.

   Sema Dalgıç’ın yapımcılığı ve yönetmenliğini yaptığı Atilla Temizkan, Tevfik Rüzgar, ve Selami Çalık’tan oluşan TRT Müzik ekranlarında yayınlanan Fasl-ı Anadolu programı ekibi 1-2 Aralık 2018 tarihinde yöremize ait 8 yeni türkü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, hemşerimiz Prof. Dr. Şendoğan Karadeli’nin de derlediği 2 yeni Devrek türküsünün çekimleri yer aldı.

     Sanatçılar;  Şendoğan Karadeli, (Yüksek minareden attım ben bir taş), Yeliz Aygül Seyrekbasan (Harman Düzü), Hatice Eren (Göremedim yüzünü), Siyami Tığ (Ne diyelim ay anam), Ayhan Alaz (Akmeşenin yaprağı), Şendoğan Karadeli (Zonguldak’ın treni) , Remzi Budak (Bal Dudu’m), Bülent Çam (Dut yedim duttu beni) türkülerini seslendirdi.

    Devrekliler, ‘Devrek Türküleri’nin yer aldığı programı büyük bir heyecanla izledi.

    Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanı İbrahim Tığ programı değerlendirerek, “Devrek’i en iyi bir şekilde ülkemize ve dünyaya tanıtma amacında olduklarını” belirtti.

    Tığ, “Devrek’imizi ve türkülerimizin tanıtımında bize büyük destek veren Yapımcı-Yönetmen Sema Dalgıç öncülüğünde Atilla Temizkan, Tevfik Rüzgar, Selami Çalık’tan oluşan TRT Müzik Kanalı Fasl-ı Anadolu Programı Ekibine halkımız adına teşekkür ediyorum.”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU