Advert
Advert
Advert

KAR VE SOĞUK HAVA GELİYOR

KAR VE SOĞUK HAVA GELİYOR
Bu içerik 4581 kez okundu.
Advert

 

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Zonguldak balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Soğuk hava dalgası nedeniyle şehirde hava sıcaklıklarının  Salı günü itibari ile hissedilir derecede 8 ila 12 derece azalması beklenirken, kentte Salı itibariyle kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden soğuk hava ve kar yağışı ile ilgili yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; “Yurdumuzun yarın (24.12.2018 Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

    25.12.2018 Salı günü; Doğu Anadolu’nun ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde görülecek yağışların önceleri genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, zamanla Trakya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Erzurum’da kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    26.12.2018 Çarşamba günü; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Ülkemizin büyük bir bölümünde (Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde) kar şeklinde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneyinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.” Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara yönelik de dikkatli olunması uyarısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL