Advert
Advert
Advert

YÜRÜYÜŞ GRUBU KAHVALTIDA BULUŞTU

Devrek Kent Konseyi Doğa Yürüyüş Grubu kahvaltıda buluştu

   YÜRÜYÜŞ GRUBU KAHVALTIDA BULUŞTU
Bu içerik 2103 kez okundu.
Advert

 

  Devrek Kent Konseyi Doğa Yürüyüş Grubu kahvaltıda buluştu. 2018 yılını uğurlayıp, 2019 yılına merhaba diyen Devrek Kent Konseyi Doğa Yürüyüş Grubu üyeleri; yeni yılın sevgiden, kardeşlikten ve barıştan yana bir yıl olmasını dileyerek amaçlarının, 7’den 70’e sağlıklı bir yaşam için yürümenin yanı sıra; ilçemizin doğal güzelliklerini tanıtmak olduğunu söylediler.

   Devrek’in köknar, kayın, meşe, karaağaç, kestane ve ıhlamur ağaçlarından oluşan güzel ormanları, ilginç jeolojik yapısı, milyonlarca yıl öncesi oluşmuş bazalt (lav) sütunları, kaya mezarları/surları, yaylaları, şelaleleri, billur akarsuları, yaban yaşamın hüküm sürdüğü alanları, mesire yerleri ve elimizden alınıp giden Yedigöller’iyle keşfedilmeyi ve tanıtılmayı bekleyen doğa harikası bir ilçe  olduğunu söyleyen grup üyeleri  yürüyüş yolları, küçük şelaleler, mesire yerleri, mağara ve bazalt (lav) sütunlarının  turizme kazandırılmasını istediler.

   ALPARSLAN BAZALT KAYALIKLARI TABİAT ANITI

  Alparslan Beylik Kalesi’nde eşine benzerine az rastlanan bu doğal oluşumu Devrek turizmine kazandırmalıyız.

   Bölgenin detaylı jeolojik haritası çıkarılmalı. Bölge koruma altına alınıp, SİT alanı ilan edilmeli. Alparslan Bazalt (lav) Sütunları’nın “TABİAT ANITI’’ olarak ilan edilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmalı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET