Advert
Advert
Advert

BU NE TERBİYESİZLİK!

  BU NE TERBİYESİZLİK!
Bu içerik 2417 kez okundu.
Advert

 

 

    AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim gezilerinde Zonguldak Merkezdeki okulları seçerek büyük tepki aldı.

    Okullarda seçim yapılması yasak olduğunu bildiği halde öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Alan, okulları siyasetine alet etti.

    Hiçbir siyasi parti yetkilisinin veya üyesinin, siyasi parti kimliğiyle, okullara gelmesini çocukları etkilemesini doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz.

    Alan’ın okul ziyaretlerine bir tepkide Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Yürütme Kurulu’ndan geldi.

   KESK’e bağlı Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:

    “AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim gezileri kapsamında Zonguldak merkezdeki okulları hatta sınıfları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldiğine dair haber ve fotoğraflar basına yansımıştır.

     YSK’nın geçmişte seçim dönemlerine ilişkin olarak aldığı karar gereği, ‘Cami, okul, kışla, karargâh, ordugâh gibi, askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılması’ yasaktır. Ancak özellikle okullarda siyasi toplantı ve propaganda yapılması yasak olmasına rağmen, iktidar partisi adaylarının seçim dönemlerinde okullara yaptıkları ziyaretleri resmen ‘seçim çalışması’ işlevi görmektedir. Birer eğitim yuvası olması gereken okulların içinde ya da bahçesinde, hiçbir şekilde seçim çalışması yapılamaz.

      Başından sonuna adaletsiz ve hukukun en temel kurallarının yok sayıldığı yerel seçim koşullarında okullarda iktidar partisi adayına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğü hangi gerekçeyle izin vermiştir. Bu faaliyetin adı açıkça çocukların siyasal olarak istismar edilmesidir ve bu duruma derhal son verilmelidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM