Advert
Advert
Advert

GMİS TANK-PALET FABRİKASI’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI

GMİS, Tank-Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Sakarya'da düzenlenen mitinge katıldı.

GMİS TANK-PALET FABRİKASI’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI
Bu içerik 1052 kez okundu.
Advert

 

 GMİS, Tank-Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Sakarya'da düzenlenen mitinge katıldı.

 Sakarya'da Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı binlerce kişinin katılımıyla 19 Ocak 2019 tarihinde bir miting düzenlendi. Mitinge Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) üye maden işçileri de katılarak destek verdi.

 GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal’ın kafile başkanlığında kalabalık bir grupla miting alanına giren madenciler alkışlarla karşılandılar.

 Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Diyorlar ki 'Bu özelleştirme değil'. Bunun adı nedir özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın" dedi.

 Mitinge katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla buradan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Gar Meydanı'na yürüdü. Gruplar, 'Tank Palet özelleştirilemez', 'Sakarya uyuma fabrikana sahip çık' yazılı pankartlarla sloganlar atarak meydana giriş yaptı. Meydanda gerçekleştirilen mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile partisinin milletvekilleri, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile partisinin çeşitli illerinden gelen 20 milletvekili, sendika yöneticileri katıldı.

 ATALAY: “FABRİKA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMRİNDE KALSIN”

 Türk-İş Genel Başkanı Atalay mitingde yaptığı konuşmada, "Diyorlar ki 'Bu özelleştirme değil' Bunun adı nedir özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın. Bu olanı anlatsın. Milli Savunma Bakanına durumu üç kez anlattım. Bizden ne istiyorsanız, Türk-İş 1 milyon üyesiyle Harb-İş'in emrinde, parasıyla vücuduyla. Gördüğüm bir tek şey var; Milli Savunma Bakanlığı'nın emrinde, Türkiye Cumhuriyeti emrinde kalsın fabrika. Tek talebimiz o" dedi.

 Benzer özelleştirmelerde birçok kamu kurumunda işçilerin ortada kaldığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

 "Bundan 10 yıl önce bir süreç başladı. Telekom'u aldı, her sene parasını aldı, çekti gitti, Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın 27 tane fabrikası var, adı üstünde Milli Savunma Bakanlığı. Biz Altay tankının en güzelini bu fabrikada yaparız, özel sektör gelmesi gerekiyor mu? Bize yardım etsin, yabancı sermaye yardım etsin, yetki bizde olsun, patron biz olalım, onlar bizim yanımızda çalışsınlar. Yeni teknolojiye karşı değiliz. Biliyorsunuz Almanlar tankı verdi; paleti vermedi, Amerika uçağı verdi; pervanesini vermedi. Terör örgütlerine bu güçler para, silah, akıl, moral veriyorlar, diyorlar ki 'Gidin şu ülkeyi karıştırın'. 50 yıldır güçleri yetmedi, karıştıramadılar. Milli savunmada yerliliği yüzde 100'e çıkarırsak dünyanın en güçlü ülkesi oluruz. Onun yolu da özelleştirmeden vazgeçmektir. Türkiye söylüyor, bu sese kulak verin, yarın geç olur haberiniz olsun. Uyuyanı uyandırırsınız ama uyuma numarası yapanı uyandıramazsınız. Bu ülkede uyuma numarası yapan siyasetçiler, sendikacılar var, onların kulaklarına zurna çalsanız da uyanmazlar."

 BOZAL: “FABRİKA, DÜNYADA İLK 5’TE”

 Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ise mitingdeki konuşmasında "Operasyon bölgelerinde üyelerimizin neler yaptığına bizzat şahit olan bir genel başkanım. İtirazımız, 281 tane Obüs'ü yapıp bu ülkenin ordusuna armağan eden ve ülkesine 1 milyar 630 milyon lira para kazandıran böyle bir iş yerini tartışıyoruz. Obüs'lerin tanesini Güney Kore'de, Almanya'da 10 milyon dolara alırken bugün bu güzide insanlar 4,2 milyon dolara mal etmişlerdir. O yüzden biz asla bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Konuştuğumuz işyeri dünyada ilk 5'te tank üzerine entegre tesisi olan tek iş yerlerinden bir tanesidir" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM