Advert
Advert
Advert

TURPCU: KURULUŞ İLKELERİNİ TARTIŞMAYA AÇMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ, MECLİS BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın `Laiklik yeni anayasada olmamalıdır` açıklamasına cevap verdi.

TURPCU: KURULUŞ İLKELERİNİ TARTIŞMAYA AÇMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ, MECLİS BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR.
Bu içerik 1699 kez okundu.
Advert

Turpcu açıklamasında şunları söyledi:

   "Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a ait sözler, Türkiye Cumhuriyeti`nin resmen sivil bir darbe ile karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur.

   Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, `Laiklik yeni anayasada olmamalıdır` sözleri asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerini tartışmaya açmaya, ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini CHP olarak kendilerine hatırlatmak isteriz.

  Gelen tepkiler üzerine çark etmiştir, ancak biz kendilerinin asıl niyetlerini biliyoruz. Bu nedenle sonradan gelen cümlelere itibar etmiyoruz

   Bilinç altını bu şekilde dışa vuran İsmail Kahraman`ın geçmişten bu yana gerici organizasyonların önde gelen figürlerinden biri olduğunu biliyoruz. İsmail Kahraman, Amerikan 6. Filosunu protesto eyleminde, iki devrimci gencin bıçaklanarak öldürüldüğü olaylarda karşı grubun içinde yer almıştır. ABD 6. Filosuna korumalık yaparak, ABD Emperyalizminin savunucuları olduklarını, 16 Şubat 1969`da `Kanlı Pazar`da` göstermiştir.

   Anayasamızın `IV. Değiştirilemeyecek hükümler- MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez` demektedir

   Meclis Başkanı, Anayasa`ya göre suç işlemiştir. Bu suçu, AKP`nin dayatmaya ve aklamaya çalışmasına asla müsade etmeyeceğiz.

   Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinin ve Atatürk Devrimlerinin temelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Anayasanın ilk üç maddesinde de belirtildiği gibi, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

   Anayasa`nın değiştirilemeyecek maddeleriyle oynanmaya çalışılmasının, ülkemizi nasıl etkileyebileceğini bu Anayasayı arzulayanların hevesinden anlayabilirsiniz. Ancak, Cumhuriyet`in kazanımları giderse biz de olamayız bunun herkes tarafından iyi anlaşılması gerekir.

   `Demokrasi bizim için beklediğimiz durağa gelince ineceğimiz bir araçtır` diyen zihniyetin bu son beyanatı, esasında irticai hareketin ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Zaten `yetmez ama evetçilerin` dışında AKP`nin gerçekten demokrat olduğunu düşünen var mıydı?

   Şu an  karanlık bir dönemdeyiz. 14 yıldır iktidardalar, ülkeyi, ülkenin kurumlarını öylesine yıprattılar, tükettiler ki ülkemizin bu yaşadıkları, ilerde belki de ders kitaplarında okutulacaktır.

   Kendilerine muhalefet eden herkesi iktidarın gücüyle sindirerek, çeşitli kumpaslarla hapsederek,`demokrasi diyerek demokrasiyi lağvetmeye çalışan bir iktidar` olarak tarihe geçecekler. Karşılarında duracak bir hukuk gücü olmadığını düşünerek bu kadar pervasız hareket ediyorlar.

   Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en önemli, en hassas temelidir, Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizi Orta Doğu ülkelerinin bugünkü acı tecrübelerinden ayıran çizgileri  kalktığı an geri dönülmez bir yola gireriz. Bu tür tehlikeli çıkışlarda bulunarak, toplumun nabzını tutmaya çalışan kişilerin bunları bilmesi gerekmektedir.

   Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına dair namusu ve şerefi üzerine TBMM`de yemin eden kişilerin ettikleri yemine sadık kalmalarını, hareket ve söylemleriyle buna uygun şekilde hareket etmelerini bekliyoruz, aksi takdirde Büyük Türk Milleti önünde ettikleri yemin geçersizdir. Ettikleri yemine bağlı kalamıyorlarsa bulundukları makamda da bulunmamaları gerekir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN