Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE ÇİFTÇİLER SALONA SIĞMADI

Devrek’te Kardeş ilçe Projesi Açılış ve Tanıtım Toplantısı yapıldı

DEVREK’TE ÇİFTÇİLER SALONA SIĞMADI
Bu içerik 1827 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek’te Kardeş ilçe Projesi Açılış ve Tanıtım Toplantısı yapıldı. Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Devrekli çiftçilere, geçtiğimiz günlerde Antalya’da protokolü imzalan ‘Kardeş İlçe’ projesinin açılışı, tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı çok kalabalık bir katılımla yapıldı.

 Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Devrek Belediye Nikah Salonunda düzenlenen toplantıya Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Koordinasyon Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, İlçe Müdürü Rıfat Verim, Ziraat Mühendisleri Ramazan Gürbüz, Serkan Paşa ve Semra Aydın Göker’in yanı sıra 150 çiftçi katılarak toplantıya olan ilgilerini gösterdiler.

  365 GÜN İSTİHDAM SAĞLNACAK

  İl Müdürü Çataklı çiftçilere Antalya Manavgat ilçesiyle Devrek’in ‘Kardeş İlçe’ projesi kapsamında protokol imzaladığını ve 3 yıl boyunca projenin ilçedeki refah seviyesinin artmasında katkı sağlayacağına değinirken, seralarda sebze yetiştiriciliğinin önemine, 365 gün boyunca istihdam sağlanacağına ve köylerdeki kadınlarımızla nitelikli işgücü sağlanıp gelir düzeylerinin yükseltileceğini belirtti.

 ‘ÇİFTÇİLERİMİZE ÇÖZÜMLER SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 Çiftçilerden gelen soru ve sorunları dinleyen İl Müdürü Çataklı; “ Öncelikle yoğun ilgi göstererek katılım sağladığınız için sizlere şimdiden teşekkür ederim. İlçemizde susuzluk olan bölgelerde göletlerin oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Domuz mücadelesinde dikkat edilmesi gerekenler konusuna veteriner hekim arkadaşlarımız ve müdürlüklerimiz gereken desteği vermektedir. Hayvancılık maliyetlerinin azaltılması için arazilerimizin ekilip biçilmesi gerekiyor ve bunun için ilçemize makine ekipman kazandırılması için çalışmalarımız bitmek üzere. Bölgemizde ılıman iklime sahip olduğumuz için fide üretim merkezleri kurularak çiftçilerimize yeni alanlar oluşturarak çözümler sunmaya çalışıyoruz.

  Devrek için yapılacak destekleme ve hibeler artarak devam edecek. Yem bitkisi, ceviz,  fındık fidanı istekleri için yıl boyunca İlçe Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz, Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” dedi

 ‘ÇİFTÇİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

 İlçe Müdürü Rıfat Verim ise; “ Çiftçilerimiz de biz de oturmayacağız. Köylerdeki potansiyeli harekete geçirerek çiftçilerimizin ekonomik gelirlerini artırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz, Antalya Kardeş ilçe projesi kapsamında ilçemiz 3 yıl boyunca seracılık alanında eğitim ve projelerle kalkınacak, üretim miktarımız artacak, köylü pazarında satış yapan çiftçilerimizin seralarını modernize ederek hastalık ve hasarları en aza indireceğiz.

 BİRİM ALANDAN ALINAN VERİM ARTACAK

 Sayın İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı bize her zaman destek veriyor ve İlçemiz için bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Seralarda artik ‘TEK ÜRÜN TEK ÇATI ALTI’  modeline geçerek birim alandan alınan verimi artıracağız. Köylü pazarımızdaki çiftçilerimizi eğitimlerle daha bilinçli hale getirerek tüketicinin daha sağlıklı ürünler tüketmesini sağlayacağız. 2019 yılı içerisinde yapacağımız diğer projeler ile ceviz fidanı varlığımız artacak, hali hazırda bulunan ceviz ağaçları için aşılama eğitimleri düzenlenecek. Son 5 yılda yarı yarıya azalan koyun keçi varlığımız tekrar artırılacak. Mart ayında ‘Hayvan Besleme’ konulu eğitim düzenleyerek yerli ve milli üretim için önemli ilerlemeler kaydedeceğiz.” Dedi.

 GÜRBÜZ SORULARI YANITLADI, BİLGİLENDİRDİ

 Toplantının devamında Ziraat Mühendisi Ramazan Gürbüz ilçemizde kapama meyve bahçelerinin tesisi ve kontrolleri, sebze yetiştiriciliğinde kontroller ve hastalıklarla mücadele, budama ve hasatta yaşanan sorunlarla ilgili bizlerle iletişime geçiniz diyerek, çiftçilere Özel İdare bütçeli yapılacak olan modern seralar, hayvancılıkta küçükbaş yetiştiriciliği ve arılı kovanlarla ilgili bilgiler vererek çiftçilerin sorularını cevapladı.

 İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve İlçe Müdürü Rıfat Verim toplantıya katılan çiftçilere ziraat odasına ve STK’lara teşekkür ederek, bu güzel ortamın devam etmesi halinde Devrek kazanacak dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN