Advert
Advert
Advert

MUHTAR KARAOĞLAN YARGILANACAK

Kaymakamlık Karakoçlu Köyü Muhtarı Karaoğlan Hakkında Soruşturma izni verdi

MUHTAR KARAOĞLAN YARGILANACAK
Bu içerik 13540 kez okundu.
Advert

 

   -Haber Merkezi-

     Devrek’in Karakoçlu Köyü Muhtarı Şendoğan Karaoğlan’dan vatandaşlar şikayetçi. Muhtarlığını adeta vatandaşlara karşı bir kılıç gibi kullandığı belirtilen Muhtar Karaoğlan’ın köyde vatandaşları birbirine düşürdüğü de iddia edildi.

Muhtarın, Pekmezcioğlu Mahallesi Sağlık Ocağı hemşiresi Döndü Terzi’yi de seçimler öncesi bir takım mercilere şikayet etmesi de manidar bulundu.

     Muhtar Şendoğan Karaoğlan’ın Karakoçlu Köyü Merkez Manhallesindeki eğitim öğretime kapalı okulun bahçesinden Cihan İncirci adlı vatandaşın bahçesine yaklaşık 3 metre genişliğinde beton kazık ve dikenli tel ile çevrilerek arazi yolu ayırdığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak Devrek İlçe Özel İdare Müdürlüğü de ilgili yazısında “Okul bahçesinin içinden beton kazık dikerek arazisine yol yapan Cihan İncirci’nin dikilen kazıkları sökmesi ve okul bahçesinden eski haliyle yararlanması hususunda muhtarı uyardı.

     Yine Muhtar Karaoğlan’ın Karakoçlu Köyü Merkez Mahallesinde Y.B. adlı vatandaş tarafından yapılan izinsiz inşaata göz yumduğu belirtilerek ilgili yazıda, “Söz kunusu izinsiz inşaatın durum tespiti yapılarak Yapı Tatil Zaptı tanzim edilmiş, inşaat durdurulmuş konuya ilişkin 381 sayılı il engüceni kararı ile yapı sahibine idari para cezası uygulanması karara bağlanılmıştır” denildi.

    Okulun bahçesinde bulunan kavak ağaçlarını da kestiği öne sürülen Muhtar Şendoğan Karaoğlan’ın bu ağaçları camii yararına kullanacağını köylülere söylediği halde daha sonra bu kavak ağaçlarından haber alınamadığını belirten köylüler, “Okulumuzun bahçesindeki kavak ağaçlarını muhtar kimseye sormadan kesti. Bizlere de bu kavak ağaçlarını camii için kullanacağız dedi ama kavaklardan bir daha haber alamadık” diye konuştular.

     Köylüler Muhtar Karaoğlan’ı köydeki usulsüzlükleri nedeniyle kaymakamlığa ve valiliğe şikayet ettiler. Devrek Kaymakamlığı da ilgili yazısında şu görüşlere yer verdi; “Söz konusu iddialar ile ilgili 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkında Kanunun usul ve esasları çerçevesinde gerekli inceleme ve araştırma yapılarak sonucunda Kaymakamlığımız tarafından soruşturma izni verilmesine ilişkin karar alınmış olup, konuyla ilgili süreç devam etmektedir.”

    Karakoçlu Köyü Muhtarı Şendoğan Karaoğlan hakkında hazine arazisine tecavüzden ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.

   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR