Advert
Advert
Advert

ZONGULDAK BEÜTUNUS’TA EĞİTİM FUARINA KATILDI

 ZONGULDAK BEÜTUNUS’TA EĞİTİM FUARINA KATILDI
Bu içerik 1136 kez okundu.
Advert

 

     Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı’nın, 2-3 Mart 2019 tarihlerinde Tunus'ta düzenlediği eğitim fuarına katıldı. Türkiye'deki eğitim fırsatlarını Tunuslu lise öğrencilerine sunmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen fuarda, üniversitemiz ile birlikte 16 Türk üniversitesi yer aldı. İki gün süren fuara binlerce Tunuslu öğrenci ve eğitimci katıldı.

    Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın da katıldığı açılış töreninde, Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cahit Bağcı, Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Torpil ve Hasan Yavuz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan yer aldı.

    Başkent Tunus'ta Kültür Şehri Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Türkoğlu, Tunuslulara Zonguldak’ı ve üniversitemizi anlattılar.

    Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Kuzey Afrika coğrafyasındaki üniversite eğitimi düzeyinde düzenlenen ilk fuarın Maarif Vakfına nasip olduğunu belirterek, "Tunus ve Türkiye, kültürel, toplumsal ve tarihi değerleri birbirine çok yakın iki ülke. İki ülkenin birbirine yaklaşması ve iş birliğini geliştirebilmesi için bu fuarlar da çok büyük fırsat" diye konuştu.

    Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cahit Bağcı da Maarif Vakfının daha önce Sudan ve Mali'de gerçekleştirdiği fuarların ardından Tunus'a geldiğini anlatarak, "Vakıf olarak ülkeler arasındaki köprüleri açık tutmayı önemsiyoruz. Ülkemizdeki eğitim alanındaki altyapıyı başka ülkelere taşımak ve buradaki insan kaynağına katkı sağlamak istiyoruz. Bu fuarın iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Tunus seyahatinde T.C. Tunus Büyükelçiliği ve Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı Uluslararası Maarif Okulu’nu da ziyaret eden Rektör Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararasılaşma yönünde önemli gelişmeler kaydettiğini, her yıl uluslararası öğrenci sayısında önemli artış görüldüğünü söyledi.

“Geleceğe Yönelik Hedeflerin Gerçekleştirilmesinde, Uluslararası Boyutta Düşünmek Gerekmektedir”

    Prof. Dr. Çufalı, geleceğe yönelik hedeflerin koyulması sürecinde, üniversitelerin tanınırlıklarını ve uluslararası arenada görünürlüklerini artırmaları için uluslararası öğrenci hareketliliğinin ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, Zonguldak BEÜ’nün uluslararasılaşma hedeflerini hayata geçirirken, öğrenci değişim programlarına, uluslararası işbirliklerine ve öğrencilerin memnuniyetlerini artırmaya önem verdiğini ifade etti. Rektör Çufalı ayrıca, Tunuslu gençlerin, gerçekleştirilen bu etkinlik vesilesi ile Türk üniversitelerini yakından tanıma şansını yakaladıklarını belirtti. Deniz ve yeşilin buluştuğu Zonguldak şehri ve üniversitemize ilginin büyük olduğunu belirten Çufalı, Tunusluların merak ettikleri soruları memnuniyetle cevapladıklarını dile getirdi. “Tunuslular, Türkleri ve Türkiye’yi çok seviyor, bizi sıcak bir misafirperverlikle ağırladılar. Üniversitemizde Tunuslu öğrencilerimiz eğitim görmekte, bizim isteğimiz bu öğrencilerimizin sayısının artmasıdır. Bu güzel buluşmaya vesile olan Sayın Büyükelçimiz Ömer Faruk Doğan ve bu fuarı organize eden Türkiye Maarif Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET