Advert
Advert
Advert

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDE “ÖĞRENCİ PROJE ODASI” AÇILDI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDE “ÖĞRENCİ PROJE ODASI” AÇILDI
Bu içerik 987 kez okundu.
Advert

 

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde “Öğrenci Proje Odası” laboratuvarının açılışı 7 Mart Perşembe günü yapıldı.

    Açılışa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve laboratuvarın kurulmasını sağlayan, elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mert Çebi’nin babası Mehmet Çebi ve annesi Özlem Çebi katıldı.

    Dekan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu,  “Öğrencimiz Mert Çebi’nin kaybının üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Değerli  anne ve babası sağ olsunlar, Öğrenci Proje Odasını finanse ettiler. Çebi ailesi sayesinde, öğrencilerimiz yeni projeler geliştirebilecekler” dedi. Oğulları Mert Çebi anısına proje odasının oluşturmasına destek veren Mehmet ve Özlem Çebi ise,” Tahmin ediyoruz buradan projeler üretip yarışmalara katılacak çok öğrenci çıkacak. Biz bunları gördükçe daha çok mutlu olacağız” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

    Açılışın ardından, Öğrenci Proje Odasına alınan makine ve teçhizat, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından tanıtıldı. Öğrenci topluluklarına projelerinde kullanılmak üzere tahsis edilen makinelerden prosedür dahilinde her öğrencinin faydalanabileceği laboratuvarda, 3 boyutlu olarak taranmış modelleri,  bir çok farklı malzeme kullanarak çok hızlı ve ekstra bir kalıp ya da fikstüre ihtiyaç duymadan üreten bir 3B yazıcı, döner iş parçalarının işlenmesinde bütün işlemlerin tek bağlamada tamamlanmasını sağlayan CNC torna tezgâhı da yer almaktadır.

    Etkinlik, Dekan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun Mehmet ve Özlem Çebi’ye katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN