Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

DEMİRTAŞ: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!
Bu içerik 1140 kez okundu.
Advert

 

     CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çanakkale Zaferi'nin 104.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Mesajında Çanakkale'nin bir varoluş mücadelesi olduğunu belirten CHP'li Demirtaş şunları ifade etti: “Çanakkale Zaferimizin 104’üncü yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, Şehitler Günü’nü saygıyla anıyoruz.

     Çanakkale Zaferi ile Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi yakılmış, Türk Ulusu Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir kahramanlık destanı yazmıştır.

     Çanakkale, Türk evlatlarının göğüs göğüse sergiledikleri bir varoluş mücadelesinin adıdır. Onurla can veren kahramanlar, 18 Mart’ta “Çanakkale Geçilmez” şiarıyla tarihin altın sayfalarına altın harflerle bir destan yazmıştır. Bu zafer, tarihin akışını da değiştirerek, dünya tarihine de yön vermiş ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının tüm dünya tarafından görülmesini sağlamıştır.

     Çanakkale Zaferi aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımının yandığı, ulusumuzun kahramanlığının, fedakarlığının ve azminin mücadelesidir. Genç yaşlı, kadın erkek demeden 300 bin vatan evladının kahramanlığı ile kazanılmış olan bu zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu da açmıştır. Yine bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır.

     Milletimiz şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzün en kıymetli yerinde yaşayacaktır. Bugün için bizlere düşen en önemli görev; şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu, bilinci ve kararlılığı idrak etmek, gelecek kuşaklara bu bilinci aktarmak ve daha güvenli bir şekilde devretmektir.

    Bu duygu ve düşüncelerle, başta bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını ve eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canını hiçe sayarak feda eden Çanakkale’deki kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN