Advert
Advert
Advert

8. GELENEKSEL KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI

8. GELENEKSEL KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI
Bu içerik 736 kez okundu.
Advert

 

     Üniversitemizde her yıl düzenlenen Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası’nın 8.si “Kampüsün Kanında Hayat Var” sloganıyla 20 Mart Çarşamba günü Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda başladı.     

      Açılışa Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk Kızılayı Genel Müdür Yrd. Alper Küçük, Türk Kızılayı Şube Başkanı Aydın Ergenç, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü yöneticilerinden Metin Kalender’in yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Ödülü” Verildi

     Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasının açılışında Türk Kızılayı Genel Müdür Yrd. Alper Küçük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya "Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı”nı takdim etti.

     Kan bağışında başarı gösteren kurumlara madalya vermeye başladıklarını ifade eden Küçük, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kan bağışı kampanyasının 8. yılında, her yıl kendi rekorunu egale ederek başarısını sürdürdüğünü ve “Limit sizsiniz” sloganı ile bu rekoru başka bir aşamaya taşıdığını belirtti. İstatistiklere katkısı bakımından üniversitenin il bazında Türkiye’de örnek teşkil ettiğini ve il genelinde toplanan kanların yüzde 25’inin üniversiteden sağlandığını ifade etti. “Sayın Rektörümüze, üniversitenin kan bağışı kampanyalarımıza kurumsal katkısı nedeniyle yeni başlattığımız bir uygulama olan "Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı”nı takdim ediyorum. Ödül ilk olarak Gazi Meclisimize (TBMM) takdim edildi. İkinci ödülü de üniversitemizin alması bizim için ayrı bir mutluluktur” dedi.

     Ödül sonrası yaptığı konuşmada Rektör Çufalı, “Üniversitemiz önemli işler başarıp “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyasıyla Türkiye’de hep birinci olmuştur. Önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı sürdüreceğiz” dedi. Çufalı, Kızılay’ın takdim ettiği ödüle teşekkür ederek, “Biz insanlara hem kanımızla hem bilimsel çalışmalarımızla hayat vermeye devam edeceğiz. Kampanyamız hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

     Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı açıklamada üniversitenin bu kampanya ile büyük bir başarıya imza attığını ve bu duyarlılığın önemli olduğunu belirtti. Vali Bektaş, “Kan Bağışı Kampanyasına yoğun ilgi göstererek iyiliğe koşan Zonguldak halkına, öğrencilerimize, kampanyayı bu aşamaya getiren Türk Kızılay'ına ve üniversitemize teşekkür ediyor, bu işbirliğinin devamını diliyorum" dedi.

     Konuşmaların ardından Rektör Çufalı, Vali Bektaş, Türk Kızılayı Genel Müdür Yrd. Alper Küçük ve beraberindeki heyet stantları gezerek kan bağışçılarıyla sohbet ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR