Advert
Advert
Advert

CEVİZ UZMANI BAYRAK DEVREKLİ ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Ceviz araştırmacısı ve uzamanı Selami Bayrak Devrekli çiftçilerle bir araya geldi.

CEVİZ UZMANI BAYRAK DEVREKLİ ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU
Bu içerik 1236 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

   Ceviz araştırmacısı ve uzamanı Selami Bayrak Devrekli çiftçilerle bir araya geldi. Devrekli çiftçilerin tarımda ve meyvecilikte daha iyi sonuçlar elde edebilmesi için Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışan Devrek Ziraat Odası, çiftçilerin ceviz ağacı yetiştiriciliği konusunda bilgi eksikliğini ve yanlışlarının düzeltilmesi adına ceviz araştırmacısı ve uzmanı Selami Bayrak’ı Devrek’e davet etti.

  Yapılan davet üzerine Devrek’ gelen ceviz araştırmacısı ve uzamanı Selami Bayrak Devrek Belediyesi Nikah salonunda düzenlen seminerde yaptığı konuşmasında çiftçilere cevizle ilgili tecrübelerini, ceviz yetiştiriciliği hakkında yapılan hatalar ve yeni teknikler hakkında teorik bilgileri anlattı.

  Bayrak, ceviz ile ilgili anlattığı teorik bilgilerin çiftçiler tarafından unutulmaması ve pratikte nasıl yapıldığını göstermek için daha önceden Devrek’te kendisinin kurmuş olduğu Osman Erenoğlu'na ait ceviz bahçesinde uygulamalı olarak; ceviz çeşitleri, budama, aşılama, çeşitli yaşlardaki ağaçlarda budama tekniklerini gösterdi. Meyve ağaçlarında aşılama çeşitleri ve önemini de anlatıp uyguladıktan sonra çiftçilerin sorularını yanıtladı.

   İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Devrek Ziraat Odasından yapılan ortak açıklamada; “ Devrekli çiftçilerimiz adına ulaşım desteğinde bize yardımcı olan Çaydeğirmeni Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET