Advert
Advert
Advert

SU TESİSLERİNİ HALKA GEZDİRDİ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Dünya Su Günü nedeniyle, vatandaşlarla birlikte ilçede hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisleri ile su kuyularını yerinde inceledi. Kantarcı, şebeke sularından vatandaşlarla birlikte su da içti

SU TESİSLERİNİ HALKA GEZDİRDİ
Bu içerik 1011 kez okundu.
Advert

 

 

    Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı  Dünya Su Günü nedeniyle vatandaşlarla birlikte Çaycuma Belediyesine ait su tesisleri ile Atıksu Arıtma Tesisi’ne bir gezi düzenlendi. Geziye, Başkan Kantarcı’nın yanı sıra başkan yardımcıları Körpüş Mısırlı ve Timuçin Pak, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.  İlk ziyaret, günde 3950 metreküp su arıtma kapasiteli, 24 saat hizmet veren ve bölgede çevre izni alan ilk tesis olan Atıksu Arıtma Tesisleri’ne yapıldı. Başkan Kantarcı, geziye katılanlarla tek tek ilgilenerek, geziye katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra yetkililer nezaretinde gezilen tesisler hakkında bilgi verildi.

BÖLGENİN ÇEVRE İZİN BELGESİ ALAN İLK ATIK SU TESİSİ

    Başkan Kantarcı, burada yaptığı açıklamasında, “Biz göreve geldiğimizde bu tesisin bitmiş olması gerekiyordu. Tam 2 sene hizmet almak için uğraştık. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar burayı sahiplendiler. Gurur duyulacak bir tesis burası. Her şeyiyle pırıl pırıl. 24 saat kesintisiz çalışıyor. Ve Çaycuma’nın bütün pis suyu buradan arıtılarak nehre veriliyor. Çok çevreci, çok düzgün çalışan bir tesis. Ama bunun da belediyemize çok ciddi hem işletme maliyeti var hem elektrik maliyeti var ama ‘biz doğayı kirletmeye hakkımız yok’ dedik ve bu tesisi hayatta tutmak için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Bölgemizde çevre izni alan tek tesisimiz” dedi. Daha sonra Yeni Mahalle ve Çay Mahallesi Doğantepe Mevkii’ndeki su tesisleri gezildi. Burada da tesisler hakkında bilgi verildi ve şehre su verilen su kuyularından vatandaşlara su ikram edildi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HERHANGİ BİR KESİNTİ YA DA BULANIKLIK YAŞANMAYACAK

    Başkan Kantarcı, Yeni Mahallesi’ndeki Alaattin Kuyusu’nda yaptığı açıklamada,  “Filyos Çayı’nın kenarında geçen yaz ette inşaatının temeli yapıldıktan sonra yeraltı sularının kuyuya gelişinde bir sıkıntı oldu. Ağustos ayında su seviyesi fazla düştüğü için motorlarımız stop etmeye başladı. Bu kuyuyu devreden çıkarıp bakımını yapmak suyun çok lazım olduğu yaz mevsiminde halkımızın konforunu bozacaktı. Biz gece kesintileriyle zaman kazandık ve sonbahar geldiğinde de bu kuyuya gelen su yollarındaki mil birikimlerini bertaraf ederek etrafını filtre malzeme doldurduk. Kuyuya tekrar bol su gelmesini sağladık. Diğer taraftan da güney kısımda 60 metre derinliğinde yeni bir sondaj daha yaptık. Buradan saniyede 25 litre su almaya başladık. Bu arada diğer iki kuyumuzun da bakımlarını yaparak devreye soktuk” dedi.

SEDDE ÇALIŞMASI KUYULARIMIZA GELEN SU AKIŞINI AZALTTI

    Ağustos ayından başlayarak ekim-kasım aylarına kadar bütün su kuyularının bakım çalışması yapıldığını söyleyen Kantarcı, “Bu arada halkımıza biraz sıkıntı verdik. Sıkıntı verdiğimizden dolayı tabi ki halkımızdan özür diliyoruz. Bunun mazereti olmaz ama bu beklenmedik bir şeydi. Birden bire bu sette temelinin yapılıp suyun ana yatağının kuyudan uzaklaşması bize bu sıkıntıyı yaşattı. Benzer sıkıntı, karşı sahilde OYKA’nın kuyularında da yaşandı. Onlar da aynı şekilde kuyuları bakıma aldılar bu yaz. Sonuçta kasım ayı itibariyle biz bu suyla ilgili problemleri çözmüş olduk. Önümüzdeki dönemde herhangi bir suyla ilgili bir kesinti ya da bulanıklık söz konusu olmayacak” dedi. Gezi, birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ