Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE ‘ADALET ORMANI’ İÇİN 100 FİDAN DİKİLDİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" kapsamında Devrek’te oluşturulan Adalet Ormanı'na fıstık çamı fidesi dikimi yapıldı.

DEVREK’TE ‘ADALET ORMANI’ İÇİN 100 FİDAN DİKİLDİ
Bu içerik 2954 kez okundu.
Advert

 

-Sercan KAPUSUZ-

 

    Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan ağaç fidanı dikimi, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu arazisinde belirlenen alana 100 adet fıstık çamı fidan dikimi yapıldı.

   Fidan dikme etkinliğine Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, cumhuriyet Savcısı Burak Özer, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Doğan, Devrek İlçe Jandarma komutan Vekili teğmen Ali Duran, Devrek İlçe Emniyet Müdürü Selim Karartı, Devrek Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Durmuş Alaz, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür Haydar Yıldız, Devrek Orman İşletme Müdürü Bekir Değirmenci, Devrek İlçe Mili Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Yüceer, Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Devrek Hal Eğitim Müdürü Yaşar Özlüoğlu, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Mustafa Durgut, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli ve Devrek Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

  Devrek Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 100 adet çam fıstığı fidanı Devrek protokolünün katılımıyla toprakla buluşturuldu. Devrek orman İşletme Müdürü Bekir Değirmenci tarafından fidanların dikimi sırasında protokol heyetinde fidanlar hakkında bilgi verildi. Protokol heyeti kendilerine verilen fıstık çamı fidanlarını elleri ile toprakla buluşturduktan sonra can suyunu vererek fidan dikim işlemini yapıldı.

   Fidan dikimi sonrası Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş önderliğinde protokol heyeti Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bulunun 197 hükümlünün çalıştığı 11 atölyeden olan ahşap mobilyaların yapıldığı, ekmek ve unlu mamullerin üretiminin yapıldığı fırın ve son olarak dünyaca ünlü olan Devrek Bastonu’nun üretildiği atölyeleri ziyaret ederek bu atölyelerde çalışarak üretim yapan hükümlülerden yaptıkları işler hakkında bilgiler aldıktan sonra heyet Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU