Advert
Advert
Advert

DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN İÇİN DEVREK’E GELDİ

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri için kafileler Devrek’e gelmeye başladı.

DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN İÇİN DEVREK’E GELDİ
Bu içerik 2339 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

  23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri için kafileler Devrek’e gelmeye başladı.

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Devrek ve Zonguldak bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan ve Kıbrıs Türk Kesimi’den gelen yaklaşık 100 öğrenci Devrek ve Zonguldak’ta yöresel kıyafetleri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde halk oyunları gösterisi yapacak.

  GÖNÜLLÜ AİLELERE MİSAFİR OLACAKLAR

  Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in daveti üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri kapsamında öğretmenleri eşliğinde Devrek’e gelen 100   yabancı uyruklu öğrenci yedi gün boyunca Devrek’te gönüllü ailelere misafir olacak.

   ÖĞRENCİLER İLE İLETİŞİM KURMA ANLATILDI

   İlk grubun bugün geldiği öğrenci kafilesi Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikle gönüllü ailelerle tanıştırıldı. Tanışma öncesi Devrek’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler hakkında ailelere öğrenciler ile iletişim kurma, onlar için hazırlanmış gezi ve çalışma programları hakkında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Orhan Yazıcı tarafından bilgi verildi.

  23 NİSAN GÜNÜ DEVREKLİLERLE BUUŞACAKLAR

  Bilgilendirmenin ardından öğrenciler aileler ile tanıştırılarak ailelere emanet edildi. Gönüllü aileler kendilerine emanet edilen öğrencileri 25 Nisan Perşembe gününe kadar evlerinde misafir edecekler. Yabancı uyruklu öğrenciler 23 Nisan Günü ise Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinliklerle ve halk oyunları gösterileri ile Devreklilerle bir araya gelecek.

  SİZLER KÜLTÜR ELÇİSİ OLUYORSUNUZ

  Yabancı uyruklu öğrencilerin ilk grubunun bugün Devrek’e gelerek 25 Nisan'a kadar Devreklilerin misafiri olacağını ifade eden Yazıcı, "Yabancı öğrencileri evlerinde konuk edecek gönüllü ailelere şimdiden teşekkür ediyorum. Bunun yanında öğrencilerle birlikte gelen görevli ekip de şeref konuğumuz olarak ağırlanacak.

 Yabancı ülkeden gelen öğrenciler misafir etmek bir kültür elçiliği yapmaktır. Siz gönüllü ailelere misafir oldukları kısacak süre zarfında onlar sizlere kültürlerinden bir şeyler öğretiyor sizlerde onlara bir nevi iki tarafta kültür elçisi oluyor. Küçükte olsa kültür elçisi olmamızı sağlayan ve maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen başta Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş olmak üzere, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

  Gönüllü aileler arasında bulunan gazetemiz imtiyaz sahibi İbrahim Tığ ve eşi Nazmiye Tığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram şenlikleri için gelen Ukraynalı iki erkek çocuğunu 25 Nisan gününe kadar evlerinde misfir edecek. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU