Advert
Advert
Advert

‘KOSGEB GİRİŞİMCİLİK VE AR-GE DESTEK PROGRAMLARI’ KONULU KONFERANS YAPILDI

‘KOSGEB GİRİŞİMCİLİK VE AR-GE DESTEK PROGRAMLARI’ KONULU KONFERANS YAPILDI
Bu içerik 1013 kez okundu.
Advert

 

     Zonguldak BEÜ ‘Şimdi İnovasyon Zamanı!’ teknoloji sloganı ile Zonguldak Teknopark tarafından düzenlenen etkinliklerin 5’incisi ‘KOSGEB Girişimcilik ve AR-GE Destek Programları’  başlıklı konferans ile devam etti.

    Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda 18 Nisan Perşembe günü düzenlenen,  KOSGEB Zonguldak İl Müdürü Güven Aktaş ile KOSGEB Kobi Uzmanı Soner Kaynar’ın konuşmacı oldukları programa Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Sefercik,   Zonguldak Teknopark olarak Zonguldak KOSGEB İl Müdürlüğü’nden büyük destek gördüklerini belirterek, Teknopark’ın henüz bir yılını doldurmadan hızla gelişmesinde KOSGEB desteklerinin önemli bir payı olduğunu söyledi. Sefercik, “Teknoloji odaklı bir şehir yaratma amacındayız. Teknopark ile Zonguldak’ı daha ileri aşamalara taşıyacağız” dedi.

    KOSGEB Zonguldak İl Müdürü Aktaş da,  üniversite- sanayi işbirliğini içselleştirmiş bir kurum olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile birlikte çalışmanın önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı. Aktaş, Zonguldak Teknopark’ın kurulmasından sonra kendilerine yapılan başvuru sayısının oldukça arttığına dikkat çektiği konuşmasında, girişimcilik potansiyelinin sahaya daha çok yansımasını ve her türlü fikir paylaşımlarını beklediklerini söyledi.

    Etkinlikte söz alan Vali Bektaş, ‘AR-GE’, ‘inovasyon’ gibi yeni kavramların ortaya çıktığını,  bu kavramların hayatımızın esas unsurları haline geldiğini söyledi. Vali Bektaş, Zonguldak ili ve üniversiteyi birbirinden ayırmadan ortak hedef ve strateji geliştirmenin gerekliliğini vurgulayarak, Zonguldak’ın kömür ve demir-çelik ile diğer illerden ayrıldığını, rakiplerine  ancak bunlarla fark atabileceğini söyledi.

    Katılımın oldukça yoğun olduğu konferansta,  KOSGEB Kobi Uzmanı Soner Kaynar ‘AR-GE ve Girişimcilik’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Soru-cevap ile devam eden programın sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET