Advert
Advert
Advert

ZONGULDAKLI BİLİM İNSANI PROF. DR. MEHMET KESİMER BEÜ’^DE KONFRANS VERDİ

ZONGULDAKLI BİLİM İNSANI PROF. DR. MEHMET KESİMER BEÜ’^DE KONFRANS VERDİ
Bu içerik 1481 kez okundu.
Advert

 

    Orta ve lise eğitimini Devrek, Zonguldak’ta tamamlamış olan değerli bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Kesimer Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalının davetlisi olarak “Kronik obstrüktif akciğer hastalıklarında tanısal, prognostik ve terapötik bir hedef olarak musinler” konusunda üniversitemiz hastanesinde bir konferans verdi.
Prof. Dr. Mehmet Kesimer ABD’de University of North Carolina Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olup aynı merkezde Cystic Fibrosis and Pulmonary Research Laboratory ve Center for Tobacco Regulatory Science and Lung Health bünyesinde akciğer sağlığını ilgilendiren önemli laboratuvar çalışmaları yürütmektedir.

    Prof. Dr. Kesimer, havayollarının koruyucu tabakası olan mukozal bariyer ve onun içinde yer alan musin makromoleküllerin fonksiyonları ve bu moleküllerin kronik tıkayıcı akciğer hastalıkları olan KOAH, astım ve kistik fbrozis için tanı, tedavi ve hastalık seyrini belirleyen belirteçler olarak kullanımı ve son dönemde farklı formlarda piyasaya verilen ve nikotin bağımlılığının yeni aracı olan elektronik sigaraların havayollarında yarattığı zararlı iltihap konusunda ses getiren çalışmalara imza atmıştır.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Doç. Dr. Şebnem Kargı Toplantı Salonunda 17 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen konferansa özellikle göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk sağlığı ve hastalıkları ve temel tıp bilimlerinde çalışan akademisyenler, araştırma görevlileri ve tıp fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

    Toplantının sonunda Göğüs Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. MeltemTor ve Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap tarafından Prof. Dr. Mehmet Kesimer’e teşekkür belgesi verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR