Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE MİSAFİR ÖĞRENCİLER İLGİ ODAĞI OLDU

DEVREK’TE MİSAFİR ÖĞRENCİLER İLGİ ODAĞI OLDU
Bu içerik 1448 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin Altun-

     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Devrek’te bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan ve Kıbrıs Türk kesiminden gelen yaklaşık 100 öğrenci tarafından Devrek Cumhuriyet Alanı’nda yöresel kıyafetleri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde halk oyunları gösterisi yapıldı. Misafir öğrencilerin gösterileri coşkuyla izlenirken, vatandaşların ilgi odağı oldu.

   Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle geleneksel danslarını sergileyen misafir ülke çocuklarının gösterileri, izleyenler tarafından bolca alkış aldı. Ülkelerine özgü müzikler eşliğinde, folklorik dans gösterilerini sergileyen misafir ülke çocukları beğeniyle izlendi.

    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçemize gelen Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan ve KKTC uyruklu çocukların Cumhuriyet Alanı’nda sergilemiş oldukları gösterileri izledi.

    Coşkulu kalabalık eşliğinde Cumhuriyet Alanı’nda yer alan Atatürk büstü önünde vatandaşlarla birlikte gösterileri ilgiyle izleyen Başkan Bozkurt, program sonunda bir konuşma yaptı.

    Başkan Bozkurt, “Sevgili Devrekliler mutlu muyuz? Bayramları bayram tadında yaşamak, tüm coşkusuyla yaşamak, heyecanıyla yaşamak için yola çıktık. Ben bu konuda seçim çalışmalarım zamanında da söz vermiştim. Bunlar daha 15 günlük icraatlarımız, tüm milli bayramlarımız bayram coşkusunda ve hatta festivallerimiz de festival tadında, festival güzelliğinde olacak. Siz bizlere destek vermeye devam edin, siz bize inanmaya devam edin, siz biz cesaret vermeye devam edin, Devrek eski hüviyetine, eski güzel günlerine, eski şaşalı günlerine dönecek. Ben buradan sizlere Çetin Bozkurt sözü veriyorum. Bugün de çocuklarımız için çeşitli organizasyonlar yaptık;  tüm amacımız çocuklarımıza bayram tadında bayram yaşatmak, ailelerimizin yüzünü güldürmek, herkese hoşça vakit geçirtmekti. Bundan sonraki 23 Nisanlarımız daha da güzel, daha da coşkulu olacak, bu daha bir başlangıç. Şuna İnanın ve emin olun, bundan sonraki 23 Nisanlarda Türkiye, Devrek’e imrenecek, sizlere söz veriyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum, bizi izlemeye, bizlere destek olmaya devam edin. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU