Advert
Advert
Advert

GELECEK GEÇMİŞİ ZİYARET ETTİ

Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursunda okuma yazma bilmeyen 20 kadın eğitimlerini tamamladı.

  GELECEK GEÇMİŞİ ZİYARET ETTİ
Bu içerik 1530 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursunda okuma yazma bilmeyen 20 kadın eğitimlerini tamamladı.

   Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursuna katılan 20 kadın okuma-yazma öğrenebilmek için ter döktü.  Okuma yazma öğrenen ve mezun olan kadınlar Devrek Halk Eğitim Merkezi ve Devrek İstiklal İlkokulu’nun ortaklaşa düzenlediği  ‘ Gelecek Geçmişini Ziyaret Ediyor’ adlı proje kapsamında diplomalarını ilkokul öğrencilerinin elinden aldı.

   DİPLOMALARINI MİNİK ELLERDEN ALDI

  İstiklal ilkokulu birinci sınıf Sınıf Öğretmeni Ayşe Taşçı öğrencileri ile birlikte proje kapsamında Halk Eğitim merkezinde okuma- yazma öğrenen ve mezun olan kadınları ziyaret ederek diplomalarını verdi. Diplomalarını minik ellerden alan okuma yazma öğrenen kadınlar okumanın yaşının olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

  EN GENÇTEN,  EN YAŞLIYA

  Kursun en yaşlısı olan ve 85 yaşındaki Minciye Güler’e diplomasını birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Alara Kocaman verdi. 85 yaşında mezun olarak diplomasını alan Güler, “ Okumanın yaşı yok. Eğer olsaydı ben bu yaşımda okuma öğrenerek bu diplomayı alamazdım. Okuma- yazma öğrenmek için yaşınızı hiçbir zaman bahane etmeyin. Yeter ki okumayı öğrenmek için çaba gösterin. Bize okumayı-yamayı öğreten öğretmenimiz Emine Basan’a ve bize bu fırsatı veren Devrek Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyorum.” dedi.

   Diplomalarını minik ellerden alan kursiyerler öğrencilere çeşitli hediyeler ve şeker ikram etti. Diploma töreni sonrası 23 Nisan kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencisi Dilara Kalıncı ve okuma- yazma kursunda okuma yazma öğrenerek mezun olan Şükrüye Geme 23 Nisan şiiri okudu.  

  AZMİ VE YAŞI BİZE ESİN KAYNAĞI OLDU

   Kurs Eğitmeni Emine Basan proje hakkında yaptığı konuşmada ise; “Kursa katılan bayanlarımız daha önceleri okuma yazmaları olmayan bireylerimizdi. Şuan kursu başarı ile tamamlayarak mezun oldular. Özellikle 85 yaşında olan Minciye teyzemiz bize okuman yaşının olmadığı kanıtladı. Azmi ve gayreti ile okuma- yazmayı öğrenerek kursumuzdan mezun oldu. Onun bu azmi ve yaşından dolayı böyle bir proje yapmak istedik ve İstiklal İlkokulu ile böyle bir projeye imza attık.” Dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU