Advert
Advert
Advert

ÇİN İLE ORTAK GÖZLEM İSTASYONU DEVREYE GİRDİ

ÇİN İLE ORTAK GÖZLEM İSTASYONU DEVREYE GİRDİ
Bu içerik 1331 kez okundu.
Advert

 

   Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) şemsiyesi altında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ile Çin Uydu Konumlama Ofisi (CSNO) arasında Zonguldak’ta bir uydu gözlem istasyonu kurulması için yapılan anlaşma gereği uydu gözlem istasyonun kurulumu tamamlanarak uydudan veri toplanmaya başlandı.

  Küresel Uydu Navigasyon Sistemleri (GNSS) kontrol bölümün bir parçası olan gözlem istasyonu, Amerika’nın GPS, Rusya’nın GLONASS, Avrupa’nın Galileo ve Çin’in BeiDou uydularına 7/24 gözlem geçekleştiriyor. Farklı sistemlerin bir arada kullanımı ile uydu bazlı konum belirlemede doğru ve güvenli veriler elde ediliyor.

  Türkiye’nin de üyesi olduğu Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO), uzay kaynaklarından azami fayda sağlamak için üye devletler dahilinde uzay işbirliğini ilerletmeyi aktif olarak hedefleyen uluslararası bir organizasyon. APSCO bünyesinde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ile Çin Uydu Konumlama Ofisi (CSNO) arasında Zonguldak'ta bir uydu gözlem istasyonu kurulması için geçtiğimiz yıl bir ikili anlaşma imzalanmıştı.

  Proje kapsamında Çin'in BeiDou uydularının performans testlerinin yapılması, bunun yanı sıra yer kabuğu hareketlerinin ve atmosferik değişimlerinin araştırılması da hedefleniyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET