Advert
Advert
Advert

SABRİ ÖZGÜN BUGÜN DEFNEDİLECEK

SABRİ ÖZGÜN BUGÜN DEFNEDİLECEK
Bu içerik 5446 kez okundu.
Advert

 

  Zonguldak-Bartın ve Karabük Orman Kooperatifleri Üst Birlik Başkanı ve OR-KOP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Özgün 70 yaşında hayatını kaybetti.  Ömrünü orman köylüsüne adayan Sabri Özgün’ün ölüm haberi büyük üzüntü yarattı. 

  Şubat ayında rahatsızlanan ve tadavisi için İstanbul'a giden Sabri Özgün  dün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Aynı zamanda ORKOOP Başkan Yardımcısı da olan Sabri Özgün, bugün Yenice Merkez Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Hisar Köyünde aile mezarlığına defnedilecek.

SABRİ ÖZGÜN KİMDİR

  1949  yılında gözlerini dünyaya açan Sabri Özgün, Hisar ve Ülkü İlkokulu'nda, Karabük Demir Çelik Ortaokulu'nda öğrenim gördü. 1971 yılında girdiği sınavı kazanarak Orman İşletmesi'nde memur oldu. Zonguldak, Karadeniz Ereğli, Alaplı, Devrek  ve Yenice Orman İşletmeleri'nde çalıştı. 1991'de Ulus'a, 1994 yılında Karabük'e tayin edildi. 1994 yılında emekli olduktan sonra  CHP'ye üye olan Sabri Özgün, CHP İl Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu.

  Emekli olduktan sonra Hisar Kooperatifi Başkanlığını üstlenen Sabri Özgün, uzun yıllar bu görevi yaptı. Daha sonra 12 Eylül sonrası kurulmuş, ancak işlevini yitirmiş bir durumda olan Zonguldak-Bartın- Karabük İl ve İlçeleri Üst Birliği'ninin başkanlığını alarak yeniden canlanmasını sağladı. Şu anda Türkiye'nin en önemli bölge birliklerinden birisi olan birlik üyeliği sırasında da orman köylüsünün merkez örgütü olan ORKOOP'un kurulmasına da öncülük etti.

  Okul ve camii derneklerinde spor kulüplerinde de görev alan Sabri Özgün 1999 yerel seçimlerinde CHP listesinden il genel meclis üyeliğine seçildi. Meclisteki tek CHP'li olarak daimi encümen üyesi olarak görev aldı ve Yenice'nin köylerinin asfaltla tanışmasına katkı sağladı.

  1968 yılında Bayan Hanife Özgün'le yaşamını birleştiren Sabri Özgün'ün bu evlilikten üç çocuğu oldu. Büyük kızı  Gülümser Henden TEB Genel Müdür  Yardımcısı, küçük kızı Şükran Kırma sağlık sektöründe, oğlu Özgür Özgün de avukat olarak görev yapıyor. Sabri Özgün, Tarkan Henden ile Prof. Dr. Cevat Kırma'nın da kayınpederleriydi.

  Orman köylüsünün hak ve hukunu koruma anlamında büyük mücadeleler veren Sabri Özgün, Yenice'de dikili uygulamasına yol vermeyen bir duruş sergilemişti.

Bölge Haber Gazetesi olarak Sabri Özgün’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL