Advert
Advert
Advert

BOZKURT: BİRİLERİ UCUZ KAHRAMANLIK PEŞİNDE, BU İDDİALAR TAMAMEN ŞEHİR EFSANESİDİR

BOZKURT: BİRİLERİ UCUZ KAHRAMANLIK PEŞİNDE, BU İDDİALAR TAMAMEN ŞEHİR EFSANESİDİR
Bu içerik 2659 kez okundu.
Advert

 

      Devrek belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek’te meydana gelen apartman yangını nedeniyle kamuoyunda kasıtlı olarak çıkarılan haberlere son noktayı koydu: Kahraman yaratmak istiyorlarsa, sahte kahraman yaratmasınlar.

      Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, geçtiğimiz Cumartesi günü akşamı Öğretmenevi’nin yanındaki apartmanda çıkan yangınla ilgili olarak kamuoyunun yanlış ve yalan bilgilerle meşgul edildiğini belirterek, “Birileri ucuz kahramanlık peşinde” dedi.

     Konuyla ilgili olarak Devrek itfaiye Müdürlüğünde bir basın toplantısı yapan Başkan Bozkurt, “Devrek Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin 7 dakikada olay yerine ulaştıklarını ve yangını söndürerek tahliye işlemini başarılı bir şekilde yapmışlardır.” ifadelerini kullandığı açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ben, personelimin emeğini hiçe sayanlarla sonuna kadar mücadele etmeye hazırım. Bana yapılan, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a yapılan saldırıları, eleştirileri çok da fazla umursadığımı söyleyemem. Bu eleştiriler doğruysa eğer dikkate alırım, doğruyu buluncaya kadar yanlış yapmaya razıyım. Doğruyu buluncaya kadar yapılacak yanlışlar bizim eksiklerimiz olabilir. Halkımız zaten bunun 3,5 sene sonra değerlendirmesini yapar. Ama en son 18 Mayıs akşamı Devrek’te meydana gelen üzücü, vahim olayın yansımalarını, sosyal medya ve basın üzerinden etkilerini hepimiz takip etmekteyiz. Öncelikle olayın nasıl meydana geldiğini,  bizim itfaiye birimi olarak bu konudaki eksikler ve ya hassasiyetlerimizin neler olduğunu veya olayları bütünüyle değerlendirirken, kamuoyunun ve toplumun gözünden kaçan gerçekleri sizlerle paylaşmak istiyorum.”

7 DAKİKA 20 SANİYE OLAY YERİNE ULAŞTIK

     Başkan Bozkurt, olay yerine itfaiye araçlarının 7 dakika da ulaştığını belirterek, “İhbar geliş saati GPRS kayıtlarımıza göre 23.27, olay yerine varış saatimiz de 23.34’tür. Yani yanlış adres verilmesine rağmen tam 7 dakikada ekibimiz olay yerine varıyor. 67 NP 110 merdivenli araç ve 67 NU 110 arazöz olay yerine varıyor. 7 tonluk arazözümüz bu, olaylara çabuk müdahale etmek için kullandığımız öncü araçlarımızdan bir tanesi. Bunlarla müdahaleye başlanıyor. Olaydan 9 dakika sonra da takviye su tankeri, 11 dakika sonra da merdivenli aracımız olay yerine yola çıkıyor.

     Bütün araç ve ekipmanlarımızla beraber bütün ekiplerimiz olay yerinde. İtfaiyenin çavuşundan tutun, bölgede en deneyimli itfaiyeci olan ve şuan belediye başkan yardımcılığımızı yapmakta olan Recep Korum Bey ve tüm daire amirlerimiz olay yerindeler. Olay yerine varış sonrası toplam 7 dakika 20 saniye sonra yangın söndürülüp, tahliye işlemi de bitiriliyor.

     Özelikle Zonguldak basınında ve sosyal medyada itfaiye erlerimiz ve itfaiye ekipmanlarımız hakkında birçok utanç verici kelimeler yazılırken, tam 7 dakika 20 saniye içerisinde yangın kontrol altına alınıp, tahliye işlemi de son buluyor. Kendi yayınladıkları sosyal medya görüntülerinde bile hepsi var. Olaya müdahalede tek bir ihmal olsaydı eğer, soruşturma açmaktan da hiç geri kalmam. Ancak ekiplerimiz, bu 7 dakika 20 saniye içerisinde ellerinden gelen her şeyi yapmışladır.”dedi.

    Başkan Çetin Bozkurt’un açıklamasından satırbaşları şöyle:

TANKERDE SU YOKTU İDDİALARI TAMAMEN ŞEHİR EFSANESİDİR

    Başkan Bozkurt, olay yerine gelen tankerler de su olmadığı yönündeki spekülasyonlara da yanıt vererek, “Bu iddialar sadece şehir efsanesidir” dedi.

    Bozkurt şunları söyledi; “Yöneltilen suçlamalardan birine değinmek gerekirse, tankerde su yoktu, tankerde su bitti. Bu tam bir şehir efsanesi. 30 yıllık belediyeciyim. İtfaiye araçlarımızın hiç birinde su olmaması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu arabalar her hangi bir yerden geldiği an dolduruluyor. Aracımız 7 tonluk, öncü bir aracımız, çabuk hareket etmek için kullandığımız aracımız, bu araç bütün yangını söndürüyor. İçeride hiçbir yangın emaresi yok. Bunun yanında diğer ekibimiz de diğer yandan tahliye işlemini gerçekleştiriyor.

ÜST KATLARA SU SIKILMASININ DA BİLİMSEL BİR AÇIKLAMASI VAR

       Bir diğer eleştiride üst katlara neden su sıktığımız yönünde. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyoruz. Yangında meydana gelen dumandaki karbon monoksit gazının aileye daha fazla zarar vermesini önlemek ve gazın suyla birlikte sıvıya dönüp aşağı inmesini sağlamak ve bu sayede aileye bir nebze olsun nefes aldırabilmek amacıyla bilinçli olarak sıkılmıştır. Bu işlem de 10 saniyeyi geçmemiştir. Bunun da böylelikle bilimsel açıklaması vardır. Yani yazılan gibi ne yaptıklarını bilmiyorlar, yukarı katlara su sıktılar olayı değildir.

İTFAİYE ARABAMIZ TAM OTOMATİKTİR TEHLİKE ALGILAYIP KİTLENMESİ TAMEMEN DOĞAL BİR DURUMDUR

     Diğer bir konu da itfaiye arabasının kitlendiği yönünde. İtfaiye arabasının kitlenmesi gayet doğaldır, aracımız yurtdışından gelmiştir ve tam otomatik bir araçtır. Belli bir denge mesafesinde çalışır. O denge mesafesinde sepette araca veya üzerindekilere bir tehdit olduğu algısı olursa kitlenir. Yıkılma veya kırılma tehlikesi olarak algılar ve kitlenir. Bu araçların kendi yapısal özelliklerinden kaynaklanan bir şeydir. Bazı konularda lütfen bilgi sahibi olunsun.

İLK MÜDEHALEYİ YAPAN EKİBİMİZ 20 YILLIK TECRÜBELİ EKİPTİR

     Başka bir konu da ekip arkadaşlarımızın acemilik yaptığı, müdahaledeki personelin deneyimli olamadığı ve temizlik işlerinden gönderilen personeldi, işi bilmiyorlardı konusu. Orada bir tane bile ekibe yeni katılan personel yoktu. Her biri, ilk müdahaleyi yapan ekip bizim en deneyimli ekiplerimizden bir tanesi. 20 yıllık itfaiye deneyimi olan arkadaşlarımız bunlar. Bu da kocaman bir balon gördüğünüz gibi.

TEK BAŞINA BİRİNİN GELİP İNSANLARI KURTARDIĞI TAMAMEN YALANDIR

     Kahraman yaratmak istiyorlarsa, sahte kahraman yaratmasınlar, gerçek kahramanlar o akşam 7 dakika 20 saniye de yangına müdahale edip, tahliye işlemini gerçekleştiren ekiptir. Birilerini öveceklerse bu insanları övsünler. O akşam görevli itfaiye personelinden başka hiç kimse tek bir canı kurtarmamıştır. Tek bir kişinin gelip yangını söndürdüğü ve vatandaşları kurtardığı lafları da kocaman bir yalandır. O bahsedilen şahıs, tek bir can bile kurtarmamıştır. Bizim o akşam görevli itfaiye personelimizden başka hiç kimse tahliye işlemi yapmamıştır. Bunu söyleyen tam bir yalancıdır. Başka bir yalan haber ise o da benim yangından sonra hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızı ziyarete gitmediğim yönünde. Ben hastalarımızı ziyarete gittim ama ben hastanede ziyarete gittim diye fotoğraf çektirip, facebook’a koyacak adam değilim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlarımın dahi paylaşmasını istemedim.

AKEM KESİNLİKLE BELEDİYEMİZE BAĞLI BİR BİRİM DEĞİLDİR

     Şu noktaya da değinmek istiyorum. AKEM diye bir şey var evet. Ancak AKEM’in Devrek Belediyesi’yle hiçbir organik bağı yoktur. Bunu bilin. Sanki Devrek Belediyesi’nin organik bağıydı, Devrek Belediyesi tarafından kurulmuş bir şeydi. Yok öyle bir şey.

    AKEM dediğimiz şey gönüllülük esasına dayalı kurulmuş bir kurumdur. AKEM’i dağıttığım söyleniyor, AKEM’i filan dağıtmadım. Kaldı ki AKEM dediğiniz şey bizim itfaiye amirliğimizden daha donanımlı bir ekip de değildir. Bu güne kadar 128 vaka olmuş, bu bahsi geçen arkadaşımız bu vakaların 26’sında var. Kamuoyunun yarattığı sahte kahraman değil, tek bir kahraman var o da o gece olay yerinde olan Devrek İtfaiye personelidir. Kimsenin canına zarar gelmediyse, daha fazla maddi hasar olmadıysa bu kahramanlarımız sayesindedir. Bir tek kişi üzerinden gidip Çetin Bozkurt’a saldırmak istiyorlarsa saldırsınlar, ama bu insanlara haksızlık yapılmasına müsaade etmem, bu konuyla ilgili de her türlü mücadeleye girerim.

MALUM ŞAHIS İTFAİYE EKİBİNİN HAYATINI TEHLİKEYE ATMIŞTIR

    Başka bir konuya daha değinmek istiyorum bu bahsi geçen deneyimli arkadaşlarımızın yaptığı bir hata daha var İtfaiye ekipmanının oradan habersizce alınıp, yukarıdaki arkadaşlarımızı ihtiyaç duyduğu anda gaz maskesiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmalarıdır. Dua etsinler yukarıda kurtarmada çalışan itfaiye personeli yedek tüpe ve maskeye ihtiyaç duymadılar. O akşam yaptıkları iş kahramanlık değil, diğer itfaiye personelinin hayatlarını tehlikeye sokmaktan başka bir şey değildir.

 

     Ayrıca, o şahıslar, olay yerine tam 14 dakika sonra, yani yangın tamamen söndükten sonra geliyorlar. Tüm yangın sönüp, kurtarma işlemi bittikten sonra geliniyor. Lütfen Devrek halkından, Devrek kamuoyundan da şunu istiyorum. Evi yana kardeşimizle de görüştüm. Bizim ekipten başka sizi başka şahıslar kurtardı mı sizi diye sordum. Tek tek hastanede yatan vatandaşlarımıza da sordum. Hepsinden sadece Devrek İtfaiye personelinin kendilerini kurtardığı cevabını aldım. Yani kahraman ilan ettikleri adam kimseyi kurtarmış değil. Oraya geldikleri için, hassasiyet gösterdikleri için ayrıca teşekkür de ediyorum.

Benim itirazım, burada 17, 18 itfaiye personelinin emeğinin hiçe sayılmasınadır. Bu insanların morallerini bozmaya, gardlarını düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bizim ekibimiz diğer ilçelerden de olaya müdahale için çağrılan son derece deneyimli bir ekip. Bu insanların üzerine basılmasına müsaade etmedim etmeyeceğim.

      Herkes şu Mübarek aydan geçerken tuttuğu orucun, kıldığı, namazın, ettiği duaların kıymetini bilsin. Bu insanların üzerinden ne ettiğiniz dua kabul, ne tuttuğunuz oruç kabul olur,  olur ne kıldığınız namaz kabul olur. İnsaf, vicdan ve ahlak lütfen.

PERSONELİME ASLA LAF SÖYLETMEM

    Vuracaksanız, Çetin Bozkurt’a vurun, siyasi adam benim, benim personelime vurmayın. Bundan sonra zaten, sosyal medyada yazanlar da dâhil birçoğuyla yasal işlem başlatacağım. Birçok şeyi hukuk kuruluna havale edeceğim.

 Anlayışla, hoşgörüyle birlikte üretmek fikrini benimsemek istemeyen, bundan hoşnut olmayan bir güruh var, ellerinden oyuncakları alınan bir güruh var. O güruhlara iyi niyet ve hoşgörü yetmiyor.

     Lütfen rica ediyorum. Çetin Bozkurt’la bir probleminiz varsa Çetin Bozkurt’la görün. Ben hepinizle mücadele etmesini bilirim. Benim personelimin emeğini hiçe sayanlarla da dibine kadar mücadele etmeye hazırım. Hodri meydan. Sosyal medyada kahraman üretip, buradaki gerçek kahramanları yok sayacaksınız ben buna izin vermem. Ben o arkadaşlarımızdan şunu beklerdim; ‘ belediye personeli arkadaşlarımızın büyük emeği ve fedakârlığı var. Onlara bunları yapamazsınız’ demelerini beklerdim ama demediler. Kendi üzerlerine yontmaya devam ediyorlar, Çetin Bozkurt bunlara müsaade etmez, etmeyecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL