Advert
Advert
Advert

DEVREK GÜNEŞİ, KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Devrek Güneşi ve BAKKA ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Güneş Enerji Sistemine Bağlı Değirmen ve Tarhana Makarna Üretim Tesisi” projesinin açılış töreni yapıldı.

DEVREK GÜNEŞİ, KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
Bu içerik 3365 kez okundu.
Advert

  

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek Güneşi ve BAKKA ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Güneş Enerji Sistemine Bağlı Değirmen ve Tarhana Makarna Üretim Tesisi” projesinin açılış töreni yapıldı.

  S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifinin İlk projeleri olan  Dedeoğlu köyündeki  eski köy okulunun tadilat yapılarak atölye haline getirilmesi ile hayata geçen ‘Kadın Elinden  Doğanın Özünden’ sonra ikinci projeleri olan ‘Güneş Enerji Sistemine Bağlı Değirmen ve Tarhana Makarna Üretim Tesisi” hayata geçirildi.

   Projenin açılış törenine a Devrek Kaymakam Vekili Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Belediye Başkan Vekili Şeref Aydınlı, CHP Devrek İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, AKP Devrek İl Genel Meclis Üyesi Serpil Özmen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda daire müdürü, STK başkanları ve davetliler katıldı.

   BAKKA ORTAKLI PROJE

   Açılış töreninde konuşan S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolak pehlivan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Saniye Uysal ; “S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifimizin BAKKA ile yürüttüğü  proje kapsamında ‘Güneş Enerji Sistemine Bağlı Değirmen ve Tarhana Makarna Üretim Tesisi’ mizin açılışı için bugün burada bulunmaktan gurur duyuyoruz.  

  İKİNCİ PROJE HAYATA GEÇTİ

  Bu bizim ikinci projemiz Devrek’in en büyük taş fırınını yaptırmıştık. İlk projemiz  ‘Kadın Elinden Doğanın Özünden’di.  O projemizi başarıyla hayata geçirdik ve bizi markalaşmaya götürdü. Markamızın adı ‘Devrek Güneşi’oldu. Ninelerimizin doğal reçelini pekmezini ürettik giderek gelişen pazara sunduk. İkinci projemiz  ‘Güneş Enerji Sistemine Bağlı Değirmen ve Tarhana Makarna Üretim Tesisi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.

  Bir avuç kadar ortak ile çıktığımız bu yolda artık birçok ortağımız var ve bir markayız. Şeffaf bir yönetimle imece usulü çalışıyoruz. Artık hammaddemizi kendimiz üretmeyi ve pazarımız genişletmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz üretmek üretmek üretmek ve daha çok insana istihdam sağlamak.  

Projemiz hayata geçirmede emeği olan bütün kurum ve kuruluşlara, başkanlarımıza ve müdürlerimize sonsuz teşekkürler.” Dedi.

 KADINLAR BÜYÜK İŞLER BAŞARDI

“ Kadınlar kendilerini ekonomik hayata sokmuyorlar sanıyordum ama yanılmışız.” Diyen Kaymakam Keçeli; “ Kadınlar artık ekonomi ve üretimin içindeler. Onlar burada büyük bir olayı başardılar. Kadın çalışması dayanışmasıyla erkeklerin yapamadığı çoğu şeyi başarmışlar.  Üretim yapmanın ne kadar değerli olduğu anladık. Kadınlarımızda bunu fark etmişler ve üretmek için adılar atmışlar. Üretirken ihtiyaç duydukları elektriği üretmek için kooperatiflerine güneş enerjisi üretim tesisi kazandırdılar. Şimdiden hayırlı olsun.” Dedi.

 YAPTIĞI PROJELERLE MARKA OLDU

  S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifinin yaptığı projeler sayesinde marka olan ve bir yeni projeye daha imzalarını attığını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim; “ Kooperatifimiz son yıllarda yaptığı projelerle farkındalık yaratarak bir marka haline geldi. Bugün yine bir projeye daha imza atarak bu markalaşma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü bize gösterdi. Kendi elektriğini üreterek kendi ihtiyacını karşılayacak bir tesisi bünyelerine kazandırdılar. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

   Kurdelesi kesilerek açılışı yapılan tesisi gezen protokol heyeti başkan Uysal’dan tesisi hakkında bilgi aldı. Güneş enerjisi tesisi dışında ekmek fırını, tarhana kurutma merkezi ve baklava üretim tesisini gezen heyet buradaki çalışan bayanlardan işleri hakkında bilgiler aldı. Protokol üyeleri, tesis hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı. Programda, protokol üyelerine tesiste üretilen ürünlerden hediye edildi.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM