Advert
Advert
Advert

DEVREK GÜNE ÇİLEK KOKUSU İLE BAŞLAYACAK

Devrek’te ikinci ‘Uygulama Serası’ kurulumu başlıyor.

DEVREK GÜNE ÇİLEK KOKUSU İLE BAŞLAYACAK
Bu içerik 3828 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

Devrek’te ikinci ‘Uygulama Serası’ kurulumu başlıyor. Devrek Kaymakamlığı himayesinde,Devrek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ortaklığı ile yürütülmekte olan Devrek Uygulama ve Sera Okulu Projesi kapsamında 2. Sera kurulumu başlıyor.

   Kurulumu ve fide dikimi gerçekleştirilen birinci seradan sonra ikinci bir seranın kurulumu için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Devrek Kaymakamlığı himayesinde bölgede ilk kez yapilacak olan Alçak Tünel Malçlı Sistem Çilek Serası kurulumu için çalışmalar başladı.

Çileğin Devrek’te önemli bir tarım ürünü olarak göçü engelleyebileceğine değinen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim;

  “Üzümsü bir meyve olan Çilek değişik toprak ve iklim şartlarında ekonomik olarak yetiştirilmesi nedeniyle son yıllarda dünyada ve ülkemizde üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. Çilek yetistiriciliğinde birim alandan alınan ürün ve gelir diğer ürünlere göre oldukça yüksektir.

  Çileğin Devrek’te önemli bir tarım ürünü haline gelmesi halinde boşalan köylerimizin için tekrar göç alması gündeme gelebilir. İlçemizde bulunan Devrek Güneşi kadın kooperarifinin sahibi olduğu reçel pekmez üretim tesisi, hem ürünleri değerlendirmek hem de pazarlanması için köprü vazifesi görebilir. Bu sebeple çiftçilerimize altarnetif ürün olarak malçlı çilek yetiştiriciliğini öneriyoruz.”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM