Advert
Advert
Advert

UÇURTMA ŞENLİĞİ KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜ

UÇURTMA ŞENLİĞİ KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜ
Bu içerik 1158 kez okundu.
Advert

 

 

     Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından her yıl düzenli olarak yapılan geleneksel uçurtma şenliğinin 15’incisi, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma Belediyesi ve Perşembe Belediyesi işbirliğiyle Çaycuma Kapalı Pazar Yeri Oto Parkı'nda yapıldı. 

    Uçurtma şenliği yazar Gülsüm Cengiz ile imza ve söyleşi etkinliğinin yanı sıra drama ve oyun etkinliği, karikatür atölyesi ve satranç turnuvasıyla kültür ve sanat etkinliğine dönüştü.   

    KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltuokova Belediye Başkanı Alim Genç, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eğitim Sen Zonguldak, Devrek ve Gökçebey Yürütme Kurulu Üyeleri, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, TEMA Çaycuma Temsilcisi Seçkin Ünsal’ın da katıldığı şenliğe 585'i kayıtlı yarışmacı olmak üzerinde 2 bine yakın kişi katıldı. Şenliğe Çaycuma ilçe merkezi, belde ve köylerinin yanı sıra Zonguldak, Devrek, Gökçebey, Bartın ve Kastamonu’dan da katılım oldu.

    Jüri üyeliklerini Nuray Kamit, Birnur Aksakal ve Şahin Zeybek’in yaptığı uçurtma şenliğinde en yükseğe çıkan uçurtma kategorisinde birinci Defne Şeren, ikinci Yakup Efe Özdaoğan, üçüncü Egemen Egehan oldu. En özgün yapımlı uçurtma kategorisinde birinci İlke Kurtuluş, ikinci Deniz Şeren üçüncü Zeynep Öykü Kapsuk oldu. Yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı kategorisinde ise birinci Nisa Öztürk, ikinci Asil Mert Yiğit, üçüncü Kumsal Deniz Akça oldu. Dereceye giren çocuklara madalya ve Gülsüm Cengiz imzalı kitap verildi. Tüm katılımcı çocuklara ise anı madalyası, şapka ve dondurma verildi.

ŞENLİK ALANINDA YAPILAN ETKİNLİKLER
    Şenlik alanında çocuk edebiyatı yazarlarından Gülsüm Cengiz çocuklara kitaplarını imzaladı, söyleşi yaptı. Drama lideri Fahri Bozbaş çocuklarla drama ve oyun etkinliği gerçekleştirdi. Karikatürist Fahri Eyican’ın kurduğu karikatür atölyesinde çocuklar karikatür çizimleri yaptı. Satranç hakemi Zeynel Bakıcı tarafından şenliğe katılanlarla satranç turnuvası yapıldı.  TEMA Çaycuma Temsilciliği tarafından açılan standında çocuklara yönelik etkinliler yapıldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE GÜVENLE BAKABİLECEKLERİ BİR DÜNYA VE ÜLKE İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

    Şenliğe katılan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar yaptığı konuşmada, şenliğin yapılmasına katkı sunan, emek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, “Çocuklarımızın güzel bir dünyada yaşamaları için bütün yurttaşlar olarak, öğretmen olarak, veliler olarak yan yana birlikte onların geleceğine güvenle bakabilecekleri bir dünya ve ülke yaratmak için omuz omuza birlikte mücadele edeceğiz. Bu anlamda bu şenlik de bunun bir vesilesi ve aracıdır. Hep beraber çocuklarımızın güzel geleceği için mücadele edeceğiz.” dedi.  

“ÇAYCUMA’DA KİTABA, OKUMAYA YOĞUN BİR İLGİ VAR”

    Çaycuma’ya önceki yıllarda da geldiğini söyleyen yazar Gülsüm Cengiz, Çaycuma’da kitaba, okumaya yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, “Şenliği düzenleyen Eğitim Sen, Çaycuma ve Perşembe Belediyesine, çocuklarını bu güzel etkinliğe getiren anne ve babalara, destek veren kurum, kuruluşlara teşekkür ediyorum. Çocuklara uçurtma sevinci yaşatan şenliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gün. Uçurtmalar gökyüzünde özgürce uçsun diyorum.” dedi.

    Uçurtma şenliği sonunda şenliğin yapıldığı alan temizlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL