Advert
Advert
Advert

ALÇAKLAR YİNE SALDIRDI

Bölücü hainler bugünde durmadı, 10 asker, polis ile 2 vatandaşımız şehit oldu. 8’i asker ve polis olmak üzere toplam 296 vatandaşımız yaralandı.

ALÇAKLAR YİNE SALDIRDI
Bu içerik 2155 kez okundu.
Advert

   Bölücü hainler bugünde durmadı. Van, Elazığ ve Bitlis'te PKK’lı hainlerce düzenlenen saldırılarda 10’u polis ve asker 2’si de sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 12 şehit verirken,  8’i polis, asker ve 290’ı sivil olmak üzere toplam 296 vatandaşımız da yaralandı.

Askere bombalı saldırı: 6 şehit!

    Bitlis’te askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 6 asker şehit oldu. Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

    Bölgedeki operasyonları tamamlayıp bugün öğle saatlerinde dönüşe geçen askerleri taşıyan konvoya Gayda Köyü yakınlarında bombalı tuzak kuruldu.

Hizan'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta saat 13.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcıyı infilak etti.

Patlamada 5 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Yaralılar helikopterle Tatvan'a getirilip tedavi altına alınırken, bölgede takviye birliklerin de gelmesiyle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Yaralanan askerler helikopterle getirildikleri Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ndeki tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Öte yandan dün geceki operasyonda yaralanan korucu Müslüm Yaldız'ın şehit olmasıyla şehit sayısı 6'ya çıkarken, aynı olayda yaralanan askerle birlikte toplam 6 askerin tedavisi de sürüyor.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı

    Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda saldırıda 3 polis memurunun şehit olduğunu, 14'ü ağır, 217 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu.

3 Şehit, 14’ü ağır 170 yaralı

    Elazığ Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlama yazılı açıklama yaptı. Saldırıda 3 polisin şehit olduğu belirtilirken, 14'ü ağır 170 kişinin de yaralandığının belirtildiği Valilik açıklamasında şunlar yer aldı:

   "18 Ağustos 2016 tarihinde saat 09.15’te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze saldırı düzenlenmiştir. Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuş, 14’ü ağır 170 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki değişik hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

Van’da polis Merkezi ile Polisevi’ne saldırı

     Van'ın merkezindeki İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam odasının da bulunduğu 2 Nisan Polis Merkezi ve Polis Evi'ne yönelik saldırı dün gece saat 23.15 sıralarında gerçekleştirildi. Bir PKK'lı, bomba yüklü aracı, 2 Nisan Polis Merkezi yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Kentin birçok noktasından da duyulan şiddetli patlamada, polis memuru Hacı Ahmet Öztürk şehit oldu, 2 sivil de yaşamını yitirdi. Patlamada 20'si polis 73 kişi de yaralandı.

Şemdinli’de polis noktasına saldırı

    Şemdinli girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK'lılar tarafından otomatik silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı.

    PKK terörünü ve tüm terör örgütlerine destek verenleri bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun!...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR